Weerbericht:
Zonnig en warm, morgen overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Arrestatie voor diefstal uit schoolgebouw

Toegevoegd: 16-04-2019, 15.24 uur
De politie toonde eind vorige maand deze bewakingsbeelden.
De politie toonde eind vorige maand deze bewakingsbeelden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Mede vanwege de diefstal vanuit het schoolgebouw van het Nehalennia in Middelburg is vanochtend in Utrecht een 39-jarige man uit die plaats aangehouden.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden op 26 maart beelden getoond van twee mannen die op 7 januari voor duizenden euro's aan contanten meenamen uit de kluis van het Nehalenniagebouw aan de Breeweg in Middelburg.

Vanochtend werd door de politie op drie plaatsen in Utrecht een inval gedaan. Zo’n veertig agenten en rechercheurs werkten mee aan de actie. Bij de doorzoekingen werd onder meer computerapparatuur in beslag genomen. Deze wordt momenteel onderzocht. 

De nu aangehouden man wordt niet alleen verdacht van de diefstal in Middelburg. Ook scholen in Apeldoorn, Arnhem, Ermelo en Velp werden het doelwit van brutale dieven. Zij namen onder meer karren vol tablets, laptops en computerapparatuur mee. "In totaal werd er voor tonnen buitgemaakt", zo zegt de politie.

Het onderzoek startte met een diefstal op een school in Ermelo. Het onderzoeksteam koppelde al snel meerdere zaken door de hele provincie Gelderland aan elkaar. De dieven vielen op doordat ze overal op dezelfde manier te werk gingen. Hun werkwijze was volgens de politie simpel: ze liepen scholen binnen, namen de kostbare apparatuur mee en vertrokken vervolgens met de buit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meester Kwel (16-4-2019 om 16:51)
Dat ze hun verdiende straf krijgen maar dat zal wel niet. Maar ook kan men zich afvragen of scholen een goede voorbeeldfunctie hebben als je daar zomaar binnen kan lopen en hele karrevrachten aan kostbare spullen voor het grijpen liggen. Is het niet de naïviteit van de opvoed deskundigen zelf die hier ten grondslag aan ligt ? Zie ook ander nieuws elders over groepsverkrachtingen op scholen en hun bestuur welk er niets mee doet. Men kan zich serieus afvragen of uw kind wel veilig is op school met degelijk onbenul als leidinggevenden. Ook het continu staken in het onderwijs voor nog meer salaris lijkt me geen goed voorbeeld gezien hun wanprestaties keer op keer.