www.hvzeeland.nl

Arrestatie voor diefstal uit schoolgebouw

Toegevoegd: 16-04-2019, 15.24 uur

Arrestatie voor diefstal uit schoolgebouw
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Mede vanwege de diefstal vanuit het schoolgebouw van het Nehalennia in Middelburg is vanochtend in Utrecht een 39-jarige man uit die plaats aangehouden.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden op 26 maart beelden getoond van twee mannen die op 7 januari voor duizenden euro's aan contanten meenamen uit de kluis van het Nehalenniagebouw aan de Breeweg in Middelburg.

Vanochtend werd door de politie op drie plaatsen in Utrecht een inval gedaan. Zo’n veertig agenten en rechercheurs werkten mee aan de actie. Bij de doorzoekingen werd onder meer computerapparatuur in beslag genomen. Deze wordt momenteel onderzocht. 

De nu aangehouden man wordt niet alleen verdacht van de diefstal in Middelburg. Ook scholen in Apeldoorn, Arnhem, Ermelo en Velp werden het doelwit van brutale dieven. Zij namen onder meer karren vol tablets, laptops en computerapparatuur mee. "In totaal werd er voor tonnen buitgemaakt", zo zegt de politie.

Het onderzoek startte met een diefstal op een school in Ermelo. Het onderzoeksteam koppelde al snel meerdere zaken door de hele provincie Gelderland aan elkaar. De dieven vielen op doordat ze overal op dezelfde manier te werk gingen. Hun werkwijze was volgens de politie simpel: ze liepen scholen binnen, namen de kostbare apparatuur mee en vertrokken vervolgens met de buit.