Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist ISD vanwege vernieling en messteken

Toegevoegd: 16-04-2019, 18.51 uur
De steekpartij vond plaats op 18 maart vorig jaar.
De steekpartij vond plaats op 18 maart vorig jaar.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige H. B. uit Vlissingen is dinsdag in Middelburg de ISD-maatregel geëist, een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers. M. heeft een strafblad van 28 pagina's met onder meer verkeersdelicten, drugs en geweld.


B. wordt er deze keer van verdacht dat hij in de late uren van 18 maart vorig jaar in de Jan Vermeerlaan in Vlissingen een plaatsgenoot met een mes heeft gestoken en een ruit van diens auto heeft vernield. B. wilde iemand een lesje leren en was in de veronderstelling dat de man die in de auto zat ook de man was die hij moest hebben. Daarin vergiste hij zich echter deerlijk, want het was de zoon van een bevriende familie.

B. had dat niet in de gaten omdat het gezicht van het slachtoffer door diens capuchon en een petje niet goed was te zien. Nadat de ruit was ingeslagen begon het slachtoffer te trappen en probeerde B. zich met een mesje te verweren. Daarbij liep het slachtoffer vier verwondingen op. Volgens de reclassering is B. moeilijk te behandelen omdat hij nergens aan wil meewerken, zich niet aan afspraken houdt en alle pogingen van de reclassering niets hebben opgeleverd.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pietje (17-4-2019 om 12:18)
Hij probeerde zich te verweren met een mes nadat hij een ruit had ingeslagen om een persoon aan te vallen, kom op zeg
Klaas (16-4-2019 om 19:31)
Die is dus niet te handhaven in onze samenleving!! Stuur maar als eerste naar mars toe.
Cookie-instellingen beheren