Weerbericht:
Zonnig en sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Rij- en remproeven fataal ongeluk Goes

Toegevoegd: 16-04-2019, 23.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes doen de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vanavond en vannacht aanvullend onderzoek naar het ongeluk dat eind vorig jaar twee levens koste. 

In de nacht van 27 op 28 oktober kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend om het leven toen ze werden aangereden door een auto die werd bestuurd door de toen nog 19-jarige S. M. uit Kloetinge. In de bewuste nacht zou de automobilist onder invloed van alcohol met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur over de Van de Spiegelstraat hebben gereden.

M. kwam vanuit de richting van het Admiraalsplein. Bij de spoorwegovergang Ockenburg kwam hij in botsing met het stel dat hier, samen zittend op één fiets, de weg overstak. Na de fatale botsing reed M. nog een stuk door richting het Kazerneplein. M. heeft een tijd in voorarrest gezeten, maar is sinds 3 april weer thuis. Hij mag daar de rechtszaak onder strenge voorwaarden afwachten.

Vanavond en vannacht doet de politie in samenwerking met het NFI aanvullend onderzoek. Er zullen onder meer rij- en remproeven worden gedaan. Dat gebeurde niet alleen bij de oversteekplaats bij Ockenburg, maar ook ter hoogte van het Shell-tankstation. De bewakingscamera’s zijn door het NFI onderzocht zodat de camerabeelden van nu naast die van de oktobernacht kunnen worden gelegd. Dit alles met als doel om te bepalen hoe hard de automobilist destijds reed.

Vanwege het onderzoek is de Van de Spiegelstraat afgesloten. Voor al het verkeer gelden omleidingsroutes. Deze zijn aangegeven met borden. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Westwal, de Ringbaan West, de Ringbaan Oost en de Oranjeweg. Fietsers en/of voetgangers die normaal via de spoorwegovergang Kloetingseweg zouden rijden, worden omgeleid via de overgang bij de Buys Ballotstraat.

Ingekort videoverslag:


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wil alleen maar vrij zijn (17-4-2019 om 06:51)
Of die nu twee of drie keer de toegestane snelheid reed maakt niet veel meer uit. Moordenaars horen voor jaren de bak in te gaan. EN hoezo vrij ? deze persoon heef herhaaldelijk al bewezen toch gewoon bezopen te gaan rijden, en dan laten ze die gewoon weer vrij natuurlijk. Men leert gewoon echt helemaal niets van incidenten zoals anne faber en de vele talloze vergelijkbaar falen van de overheid welk mensen gewoon hun leven kost. Ze halen hun schouders op en laat ze maar los hoor. Totaal geschift. Zoiemand hoort in een gesloten afkickcentrum voor gevaarlijke zware drankverslaafden, met zijn 19 jaar...niet lekker thuis hangen in comfort