Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Extra drempels Kapelle vanwege veiligheid

Toegevoegd: 17-04-2019, 15.48 uur
Bij de Dijkwelseweg in Kapelle wordt bijvoorbeeld een geasfalteerde drempel aangelegd.
Bij de Dijkwelseweg in Kapelle wordt bijvoorbeeld een geasfalteerde drempel aangelegd.
© Foto: Gemeente Kapelle
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In de gemeente Kapelle worden de komende tijd verschillende drempels aangelegd of vervangen. Dit om de verkeersveiligheid te verhogen, zo meldt de gemeente.

De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd in Kapelle zelf. Bij de Dijkswelseweg wordt ter hoogte van de bestaande versmalling op 26 april een geasfalteerde drempel aangelegd. Tussen de rijwielhandel en de kruising met de Weststraat wordt in dezelfde straat een zogeheten flexdrempel geplaatst. Deze wordt op het asfalt gemonteerd.

"De flexdrempel heeft een beperkte hoogte om overlast te voorkomen", aldus de gemeente. Ook bij de Vroonlandseweg komt een flexdrempel met beperkte hoogte. Tot slot wordt in het bestaande straatwerk van de Van der Biltlaan ook een drempel aangebracht.

In Biezelinge wordt op 25 april in de Abdijstraat ter hoogte van de bestaande wegversmalling een geasfalteerde drempel aangelegd. De weg gaat die dag daarom dicht voor doorgaand verkeer. In Wemeldinge wordt in de Reepweg de bestaande drempel vervangen door een flexdrempel.

De omleidingsroutes zullen worden aangegeven met borden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (19-4-2019 om 21:29)
Ze lopen echter wel flink achter...verkeersdrempels helpen alleen maar bij erg lage auto's, die mensen passen meestal dan zowieso al op dat ze de boel er niet van onder rijden. Maar dat is dan ook 1 van de redenen waarom bijna heel Nederland in die suffe SUV's rond dendert, je kan echt hard over drempels, zelfs met een hele achterbank vol met koters die zo nodig naar school gebracht moeten worden. DAT zijn tegenwoordig de meeste gevallen van snelheidsovertredingen en lomp weggedrag binnen de bebouwde kom. Alleen wordt er bijna nooit gecontroleerd in een woonwijk....
Eigen keus is een kneus (18-4-2019 om 16:16)
Tja jongens, zo is de overheid tegenwoordig. overtreders worden ontzien en als oplossing wordt het voor iedereen moeilijk gemaakt of ze gooien gewoon de belasting omhoog. Oplossingen vinden kunnen ze gewoon niet, of dat vinden ze gewoon te duur. Ze geven liever honderden miljarden weg aan buitenlandse bedrijven (waar ze zelf de grootste aandeelhouders van zijn) dan dat ze ook maar iets voor hun eigen bevolking willen verbeteren. Dat kan alleen als er een verdienmodel aan vast zit voor hun achterban, dus meer belasting graag, anders hoeft het voor hen helemaal niet. U stemt daar toch ook weer voor ? Dan kan de aanhang met hun dikke bakken fijn door die te krappe straatjes zonder doorkomen, en genieten dat dat is ! Domoren.
John (18-4-2019 om 09:36)
Die zogenaamde flexdrempels gaan voor juist veel meer overlast en onveilige situaties zorgen. Na een week of maand of wat gaan ze weer weg worden gehaald omdat iedereen er over klaagt. Zelfs met 15kmh rij je je auto er op kapot, en trillen de omwonenden hun huis uit. Goed bezig gemeente, weer duizenden euros door de plee gespoeld. Maar vooral pokke dwars doorgaan met het leggen van "flexdrempels" die door andere gemeenten niet meer worden gebruikbaar vanwege de overlast
Bewoner (18-4-2019 om 08:31)
Wordt er niet beter op ! elke hoek staan al paaltjes om liefst je auto te beschadigen met je nu om de meter ook nog eens een drempel pakken. Kapelle is niet leuk meer
Kees (17-4-2019 om 18:21)
Dat is wel hard nodig. In veel straten word met 40 km per uur of zelfs harder door de straten gescheurd. Er kan wel een kind oversteken tussen de auto s door. Bloembakken chicanes en drempels zijn toegestaan. Ook in Goes Noord trouwens. Word veel te hard gereden
collectieve straf (17-4-2019 om 16:29)
Ieder die zich normaal aan de snelheid heeft gehouden bedanken de verkeersaso's die dit noodzakelijk gemaakt hebben. En natuurlijk de overheid die liever dit soort collectieve straffen oplegt i.p.v. daadwerkelijk te controleren of hun wet wel wordt nageleefd en de overtreders aanspreekt en aanpakt. Het nodigt allemaal niet uit om je zelf ook aan de regels te houden als daders vrijuit gaan en onschuldigen de ongemakken er van moeten ervaren.