www.hvzeeland.nl

Extra drempels Kapelle vanwege veiligheid

Toegevoegd: 17-04-2019, 15.48 uur

Extra drempels Kapelle vanwege veiligheid
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In de gemeente Kapelle worden de komende tijd verschillende drempels aangelegd of vervangen. Dit om de verkeersveiligheid te verhogen, zo meldt de gemeente.

De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd in Kapelle zelf. Bij de Dijkswelseweg wordt ter hoogte van de bestaande versmalling op 26 april een geasfalteerde drempel aangelegd. Tussen de rijwielhandel en de kruising met de Weststraat wordt in dezelfde straat een zogeheten flexdrempel geplaatst. Deze wordt op het asfalt gemonteerd.

"De flexdrempel heeft een beperkte hoogte om overlast te voorkomen", aldus de gemeente. Ook bij de Vroonlandseweg komt een flexdrempel met beperkte hoogte. Tot slot wordt in het bestaande straatwerk van de Van der Biltlaan ook een drempel aangebracht.

In Biezelinge wordt op 25 april in de Abdijstraat ter hoogte van de bestaande wegversmalling een geasfalteerde drempel aangelegd. De weg gaat die dag daarom dicht voor doorgaand verkeer. In Wemeldinge wordt in de Reepweg de bestaande drempel vervangen door een flexdrempel.

De omleidingsroutes zullen worden aangegeven met borden.