www.hvzeeland.nl

Vier arrestaties voor gewelddadige carjacking

Toegevoegd: 18-04-2019, 14.24 uur

Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft vier jongemannen aangehouden in verband met de gewelddadige diefstal van een auto bij de Markiezaatsweg in Rilland, afgelopen maandag.

Maandagavond werd een 60-jarige man uit de gemeente Tholen tussen 21.00 en 21.30 uur in de buurt van de parkeerplaats bij het Schelde-Rijnkanaal gedwongen om zijn autosleutel af te geven. Eén van de daders bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De daders gingen er vandoor met de Ford Transit Connect van het slachtoffer en hun eigen Renault Captur.

De politie startte een onderzoek naar de carjacking en dit leidde naar drie 19-jarige mannen en een 18-jarige man, allen afkomstig uit Tholen. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex en zullen gehoord worden over hun bijdrage aan deze zaak. Volgens de politie zitten de vier in 'beperkingen' wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De vier zullen vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De auto en buitgemaakte persoonlijke spullen van het slachtoffer zijn bij de verdachten teruggevonden.