Inbeslagname MMBS die 67km per uur haalde

Toegevoegd: 18-04-2019, 18.38 uur

Bij een rijproef bleek het voertuig 67 kilometer per uur te kunnen rijden.
Bij een rijproef bleek het voertuig 67 kilometer per uur te kunnen rijden.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft dinsdag in Hulst een motorrijtuig met beperkte snelheid van de weg gehaald, een zogeheten MMBS.

Agenten zagen de MMBS rond 07.30 uur rijden over de Australiëweg. Het voertuig, een omgebouwd Volkswagen Caddy-bestelbusje, reed ongeveer 50 kilometer per uur, het dubbele van wat is toegestaan. Omdat de agenten vermoedden dat de verplichte begrenzer niet (goed) werkte, werd het voertuig meegenomen voor onderzoek.

Bij een rijproef bleek het voertuig 67 kilometer per uur te kunnen rijden. De officier van justitie besloot hierop om de MMBS in beslag te nemen. De 18-jarige bestuurder, afkomstig uit d gemeente Hulst, kreeg een proces-verbaal vanwege de te hoge constructiesnelheid.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jopie (18-4-2019 om 19:21)
Vandaag reed ik eind van de middag van Sint Philipsland naar Sint Annland en werd daar ingehaald door een zwarte Volvo 850 in MMBS-uitvoering die op de ventweg reed. Ik reed net iets harder als 80 km/u, die MMBS Volvo reed vermoedelijk zo'n 90 à 95 km/u. Stel je voor dat een 16-jarige hierin rijdt en moeite heeft om de gevaren in te schatten die bij deze snelheden horen... Verzekering keert niet uit aan het slachtoffer, want er is met de begrenzer geknoeid. Het zal je maar gebeuren!