www.hvzeeland.nl

Derde verdachte schietpartij meldt zichzelf

Toegevoegd: 19-04-2019, 11.35 uur

Derde verdachte schietpartij meldt zichzelf
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft een derde persoon aangehouden naar aanleiding van de schietpartij gisteren in Vlissingen. De man meldde zichzelf bij de politie.

Volgens de politie werd rond 20.20 uur gemeld dat omstanders op het Vlissingse Stadhuisplein schoten hadden gehoord. Bij het voormalige zorgcentrum Scheldehof, waar nu Arduin huisvest, werd een kogelgat gevonden. De omgeving werd afgezet en er werd een onderzoek ingesteld. Er werd rekening gehouden met een zwaargewonde en daarom stonden twee ambulances, een OVD-G en een traumahelikopter stand-by, maar er werd niemand aangetroffen. Rond 21.30 uur vertrokken de medisch hulpverleners weer.

Kort na de melding konden al twee 23-jarige mannen worden aangehouden op verdenking van  openlijke geweldpleging en betrokkenheid bij een schietincident. Een derde verdachte (24 jaar oud) meldde zich later op de avond uit eigen beweging op het politiebureau. De verdachten komen uit Vlissingen en Middelburg. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte. "Zijn identiteit is bij de politie bekend", zo laat een woordvoerder weten.