Weerbericht:
Bewolkt en nat weekeinde
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Zeilbootje omgeslagen op Schelde-Rijnkanaal

Toegevoegd: 20-04-2019, 19.39 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - In het Schelde-Rijnkanaal is zaterdagavond ter hoogte Tholen een open zeilbootje omgeslagen. De twee opvarenden konden op eigen kracht de kant bereiken. Het scheepvaartverkeer was enige tijd gestremd.


Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur ter hoogte van de jachthaven. Aanvankelijk werd uitgegaan van een mogelijke derde opvarende maar die bleek er niet te zijn. De opgeroepen brandweerduikteams konden daarom al snel weer terugkeren.

De twee opvarenden zijn opgevangen door de ambulancedienst. De brandweer-reddingboot van Tholen is samen met Rijkswaterstaat ter plekke gekomen. Nadat de vaarweg vrij was gemaakt, kon het scheepvaartverkeer worden hervat. Rond 19.30 uur was het bootje weer boven water. De brandweer heeft het vervolgens naar de haven gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren