Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Minderjarigen naar HALT om alcoholgebruik

Toegevoegd: 23-04-2019, 15.37 uur
Minderjarigen naar HALT om alcoholgebruik
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april zijn zeven 15- en 16-jarigen naar HALT doorverwezen omdat zij onder invloed waren van alcohol.

Om ongeveer 01.15 uur zagen surveillerende politiemensen een groepje jongeren op het strand in Breskens zitten. Bij het groepje waren ook vier minderjarigen die alcohol hadden gedronken. In overleg met hen en hun ouders gaan zij naar HALT.

Een zelfde lot ondergingen twee jongens die rond 02.25 uur over een 80-kilometerweg (de Hoekseweg) in Hoek fietsten. Door agenten werd gecontroleerd of zij toevallig ook gedronken hadden en dat bleek inderdaad het geval. Tot slot fietste er om 04.15 uur een meisje over de rijbaan van 60-kilometerweg het Spui in Axel. Zij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn.

Voor een aantal betrokken jongeren was het niet de eerste keer dat zij werden doorverwezen naar HALT. Volgens de procedures kan dit maar twee keer, dus de volgende keer dat deze mensen betrapt worden op een strafbaar feit dan zal dit via een strafrechtelijke procedure worden afgewerkt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening. (25-4-2019 om 18:41)
@wim, er zijn genoeg mensen van 15 of 16 die gewoon .aast een studie keihard werken voor hun centen. Van mij mogen ze dan ook wel eens een biertje doen. Ik wordt een beetje moe van dat betuttelend gedrag! 20 jaar was ik 16 en dronk ik ook wel eens te veel, heb er ook van geleerd en ben er zeker niet minder van geworden. Laat de jeugd een beetje met rust en geef ze de ruimte om zelf op hun bek te gaan en vervolgens weer op te staan. Ik denk dat de azijnpisser van nu vroeger ook dingen hebben gedaan welke niet geheel correct waren. Mijn zoon mag van mij gewoon een biertje doen, .iets mis mee.
wim (24-4-2019 om 18:42)
Op zo,n leeftijd van 15 en 16 jaar midden in de nacht dronken worden aan gehouden door politie ,als je nou ziet wat het allemaal kost hoe komen zulke jongens aan dat geld en als je ouders hebt mag je dan zo laat thuis komen ,er moest voor zulke gasten na 2200 uur een straat verbod komen
Hoi hoi (23-4-2019 om 17:18)
Dat je als 16 jarige geen biertje mag drinken vind ik belachelijk Toe wij in de jaren 70 van de vorige eeuw 16 waren gingen we ook naar een café en dronk je ook een biertje nou ik ben geen alcoholist geworden hoor De jeugd mag steeds minder en er komen steeds meer regeltjes en wetten ik snap wel dat de jeugd van tegenwoordig steeds meer gefrustreerd is ze mogen ook niks meer