Weerbericht:
Overdag in het noorden zon, in het zuiden wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand bij autosloperij Oosterland

Toegevoegd: 26-04-2019, 02.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOSTERLAND - Aan de Ringweg in Oosterland heeft aan het begin van de nacht een zeer grote brand gewoed bij een autosloperij. Ongeveer dertig auto's zijn volledig uitgebrand.


De brand ontstond rond 00.30 uur door nog onbekende oorzaak. Bij aankomst van de brandweer stonden er meerdere auto’s volledig in brand. Met een heftruck zijn auto’s van het terrein gehaald. De brandweer heeft vier bluswagens en een twee waterwagens ingezet om het vuur te bestrijden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Er was een meetploeg opgeroepen om te onderzoeken of er schadelijke stoffen vrijkwamen. De brandweer riep iedereen op om uit de rook te blijven. Omwonenden werd gevraagd ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De meeste rook trok uiteindelijk weg over de polders, waar weinig bebouwing is.

De officier van dienst liet om 01.45 uur weten de brand meester te zijn, maar dat het nablussen nog een tijd zou duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mirco (26-4-2019 om 10:20)
Gelukkig zijn het toch onbruikbare sloopauto's in plaats van gewone auto's waar iemand weer mee naar zn werk moet
wim (26-4-2019 om 06:40)
Dat zal best een heftige brand zijn geweest en dat op een auto sloperij vermoedelijk met veel rook wat gevolg is van olie en rubber banden
Cookie-instellingen beheren