Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 206 km

Man krijgt rijverbod na speekseltest

Toegevoegd: 28-04-2019, 09.48 uur
Man krijgt rijverbod na speekseltest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Een man uit Terneuzen heeft vannacht een rijverbod van 24 uur gekregen omdat een speekseltest uitwees dat hij in zijn auto reed onder invloed van drugs.


De 20-jarige bestuurder werd rond 01.15 uur gecontroleerd op de Lange Rekestraat. Een speekseltest weest uit dat hij cocaïne en THC had gebruikt. De man is vervolgens aangehouden en een arts heeft bloed afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Daarnaast had de man twee flesjes met LEAN bij zich. LEAN is een drankje van hoestdrank met codeine en promethazine gemixt met frisdrank. Het wordt ook wel purple drank, purp, sizzurp of syrup genoemd. In lage dosering merk je weinig effect, maar bij hogere doseringen kom je in een roes en worden mensen er dromerig en ontspannen door. Een te hoge dosis kan leiden tot epilepsieachtige toevallen (convulsies), bewustzijnsverlies of coma en shock en het stoppen van de ademhaling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Confused (28-4-2019 om 14:34)
In Middelburg worden rijbewijzen ingevorderd. In Terneuzen 24 uur rijverbod. Krom systeem !
KeeK (28-4-2019 om 12:46)
Dat is nou onze toekomst, deze jeugd moet de wereld 'runnen' strax !
Rien van der Wekken (28-4-2019 om 12:10)
Ik begrijp niet waarom ze dat soort gasten niet voorgoed van de weg afhalen, er rijden auto's genoeg rond dus we kunnen ze missen als kiespijn. Het zijn toch vaak dat soort losers en potentiele moordenaars die het voor de medeweggebruikers verzieken. En hardleers zijn ze ook (en als je dan pas je rijbewijs hebt gehaal en je brengt zulk gedrag in de praktijk).
Cookie-instellingen beheren