www.hvzeeland.nl

Schade bij aanvaring schepen Sluiskil

Toegevoegd: 30-04-2019, 04.13 uur - Update: 30-04-2019, 10.19 uur

Schade bij aanvaring schepen Sluiskil
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Op het Kanaal van Gent naar Terneuzen is vannacht het vrachtschip Klara van Hansa Shipping beschadigd geraakt bij een aanvaring met het vrachtschip Posidana. Er is niemand gewond geraakt.

De botsing vond even na middernacht plaats in de buurt van de brug Sluiskil en werd rond 00.35 uur gemeld bij de Veiligheidsregio Zeeland. De 107 meter lange en 15 meter brede Klara was onderweg naar Gent in België toen het in botsing kwam met de Posidana (212 x 32 meter) die uit tegenovergestelde richting kwam.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Aan stuurboordzijde van de onder Maltese vlag varende Klara was vannacht de nodige schade te zien. Omroep Zeeland meldt dat er water naar binnen kwam. Over de schade aan de Posidana, varend onder de vlag van Signapore, is niets bekend.

Na de aanvaring ging de bemanning van het Rijkswaterstaatvaartuig RWS-88 aan boord van een ponton dat bij de brug Sluiskil lag. Vanuit Terneuzen ging Multraship met de Multrasalvor 5 ter plekke bij de Klara, die inmiddels was afgemeerd tussen de Oostkade en de Industrieweg. De Posidana werd afgemeerd bij de Massagoedhaven in Terneuzen.