Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM Breskens vaart twee keer uit

Toegevoegd: 01-05-2019, 10.33 uur
Deze motorboot werd naar de jachthaven gesleept.
Deze motorboot werd naar de jachthaven gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot van Breskens is maandag twee keer uitgevaren: één keer voor een bootje met motorproblemen en één keer voor een hinderlijke draaggolf op het noodkanaal van de Kustwacht.

De redders werden rond 11.20 uur voor de eerste keer opgeroepen. De eigenaren van een motorjacht hadden dit klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Tijdens een eerste vaartocht ging het echter al mis. Nadat de bemanning via het vaarwater langs Hoofdplaat terug wilde keren naar Breskens kreeg men motorpech. De KNRM bracht een sleepverbinding tot stand en heeft het bootje afgemeerd in de jachthaven.

De tweede oproep kwam rond 15.30 uur binnen. Op de marifoonfrequentie van de Kustwacht was een hinderlijke draaggolf te horen. Hierdoor zouden schepen wellicht niet of niet goed hulp in kunnen roepen in geval van nood. Daarom werd de KNRM opgeroepen om uit te peilen waar het signaal vandaan kwam. Het signaal bleek in de tussentijd echter verdwenen te zijn dus verdere inzet was niet meer nodig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
meneertje P (1-5-2019 om 13:11)
wat een pech kun je hebben; je hoofdmotor die het niet meer doet, én (natuurlijk heb je die altijd bij je als je op groot water gaat varen...) je reservemotortje doet het óók al niet. Asjemenou...