Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

14-Jarige opgepakt na vernielingen Vlissingen

Toegevoegd: 02-05-2019, 10.18 uur
14-Jarige opgepakt na vernielingen Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een groepje jongeren heeft woensdagavond in Vlissingen op twee verschillende plaatsen vernielingen aangericht. Er is één verdachte aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Vlissingen.


Aan de politiemeldkamer werd rond 23.00 uur doorgegeven dat jongeren met stenen naar auto's en woningen gooiden. De eerste meldingen kwamen vanuit de omgeving van de Wilhelmina Druckerlaan maar later werd ook gemeld dat (vermoedelijk) hetzelfde groepje zou huishouden in de Vrijburgstraat.

Eén van de melders is het groepje achterna gefietst en belde in de tussentijd met de politie. Er werd een beschrijving van de jongens doorgegeven en ter hoogte van de Kleiweg kregen zij in de gaten dat de politie hen op de hielen zat. Het groepje verspreidde zich, maar ondanks dat kon één van de jongens toch worden aangehouden.

De 14-jarige is overgebracht naar een politiecellencomplex. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding omdat hij minderjarig is. De jongen zit op dit moment nog vast en wordt vandaag verder gehoord over zijn betrokkenheid bij de vernielingen.

Door één slachtoffer is al aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De poliie roept andere gedupeerden op om zich ook te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wilma (2-5-2019 om 10:58)
Wat doet een 14jarige om 11 uur s avonds op straat?!
Geen grapjes (2-5-2019 om 10:54)
Dit zijn geen grapjes en kwajongensstreken. Zo duizenden eurootjes schade gemaakt waarschijnlijk. Wat niet wordt vergoed door de verzekering. Hoop voor deze jongen dat de anderen ook mee gaan delen in de schadevergoeding. Taakstrafje erbij ... weekje autos poetsen ofzo.
vlissinger (2-5-2019 om 10:45)
dat heb je ,als ze allebei werken , heb je geen gezag meer over je jong
Cookie-instellingen beheren