14-Jarige opgepakt na vernielingen Vlissingen

Toegevoegd: 02-05-2019, 10.18 uur

14-Jarige opgepakt na vernielingen Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een groepje jongeren heeft woensdagavond in Vlissingen op twee verschillende plaatsen vernielingen aangericht. Er is één verdachte aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Vlissingen.

Aan de politiemeldkamer werd rond 23.00 uur doorgegeven dat jongeren met stenen naar auto's en woningen gooiden. De eerste meldingen kwamen vanuit de omgeving van de Wilhelmina Druckerlaan maar later werd ook gemeld dat (vermoedelijk) hetzelfde groepje zou huishouden in de Vrijburgstraat.

Eén van de melders is het groepje achterna gefietst en belde in de tussentijd met de politie. Er werd een beschrijving van de jongens doorgegeven en ter hoogte van de Kleiweg kregen zij in de gaten dat de politie hen op de hielen zat. Het groepje verspreidde zich, maar ondanks dat kon één van de jongens toch worden aangehouden.

De 14-jarige is overgebracht naar een politiecellencomplex. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding omdat hij minderjarig is. De jongen zit op dit moment nog vast en wordt vandaag verder gehoord over zijn betrokkenheid bij de vernielingen.

Door één slachtoffer is al aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De poliie roept andere gedupeerden op om zich ook te melden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (4-5-2019 om 13:09)
EM klopt en door deze softe aanpak krijg je steeds meer van deze idioten die denken er makkelijk mee weg te komen .laat ze alle schade maar betalen .hoe is niet belangrijk .deze idioten moet je in hun portemonnee pakken .halt strafjes daar lachen ze om .en ook eens een ''goed'' gesprek met de ouders
een gast (2-5-2019 om 18:23)
niet te zwaar straffen , maar twee weken op water en brood moet kunnen
EM (2-5-2019 om 14:18)
Volledig met @willem eens ,echter vrees dat ze weg komen met een slappe HALT strafje en dat de slachtoffers maar zich moeten melden bij hun verzekeraar...
Binnenstad (2-5-2019 om 13:49)
Ook in de binnenstad van Vlissingen rond dit tijdstip een groep langs horen komen, luid geschreeuw en kabaal. Vanochtend meerdere kapotte (omgegooide) fietsen in de straten te vinden. Toeval? Inwoners doe aangifte, ookal is de schade misschien te verwaarlozen. Hoe meer aangiften hoe beter het pad van deze groep kan worden bepaald.
willem (2-5-2019 om 12:33)
schade verhalen op de 14 jarige--dan mag hij zijn "vriendjes" vragen om mee te betalen. 14 jarigen horen om die tijd in bed te liggen.
Hans (2-5-2019 om 12:06)
Getuigd ook wel weer van een goede opvoeding. Kinderen van 14 jaar horen om 23:00 uur toch echt al op bed te liggen en niet meer over straat te lopen.