Twintig bekeuringen bij controles

Toegevoegd: 02-05-2019, 12.10 uur

Twintig bekeuringen bij controles
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SLUIS - Bij verkeerscontroles in Aardenburg en Sluis heeft de politie woensdag twintig bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Ook werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

Tussen 10.00 en 16.00 uur werd gecontroleerd op de Draaibrugseweg in Aardenburg en op de Rondweg in Sluis. Er werden boetes uitgeschreven voor onder andere het hebben van onvoldoende profiel op de banden, het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep, het niet dragen van een gordel en het niet handsfree bellen. Ook werd bekeurd voor het niet hebben van geldigde kentekenplaten op een auto.

Verder werden tijdens de controles twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een 20-jarige man uit Eeklo (B) werd rond 15.30 uur gecontroleerd. Hij moest een speekseltest ondergaan waaruit bleek dat hij THC had gebruikt. De man bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben en niet buiten Belgie te mogen rijden. Er is bloed afgenomen door een arts en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.

Op de Rondweg bij Sluis werd even later een 48-jarige man aangehouden. Hij was eveneens afkomstig uit het Belgische Eeklo. Ook bij hem wees een speekseltest uit dat hij onder invloed van THC reed. Een arts heeft ook bij deze man een bloedproef gedaan. De Belg kreeg een rijverbod van 24 uur. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750