Vlissingse bedelaar voor de rechter

Toegevoegd: 02-05-2019, 19.10 uur

Vlissingse bedelaar voor de rechter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 44-jarige aan drugs verslaafde Vlissinger A. M. zou voor twee jaar naar een instelling voor veelplegers moeten. Dat vindt de officier van justitie. Donderdag stond de Vlissinger, die voor veel overlast zorgt door zijn nimmer aflatende gebedel om geld, terecht in Middelburg.

M. kreeg de afgelopen periodes al ettelijke gebiedsverboden opgelegd. De drang naar drugs was echter groter en dus ging M. door met bedelen en drugs gebruiken. M. stond ook terecht omdat hij op 10 augustus vorig jaar uit een supermarkt vlees had gestolen. Verder zou hij een jaar lang zijn bankrekening beschikbaar hebben gesteld voor enkele dealers die zich bezig hielden met oplichting via Marktplaats.

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kevin (5-5-2019 om 10:59)
Heb deze man meerdere malen gezien in Vlissingen en heeft ook mij om geld gevraagd, uiteraard niks gegeven. Vervolgens kreeg hij boetes voor het bedelen, niet handig aangezien hij dan nog meer gaat bedelen. Mocht hij verslaafd zijn kan of WIL hij alleen stoppen als hij ZELF echt wil afkicken. Bij dwang zijn ze zodanig niet gemotiveerd genoeg om in te zien dat de drugs hun problemen geeft. Twee jaar opsluiten gaat hem niet helpen omdat er in de gevangenis een overvloed aan drugs te krijgen is. Bied hem tenminste hulp bij verslaving aan maar niet op een dwingende wijze. Hij heeft iemand nodig die naar hem luistert en waarmee hij een traject in kan gaan.
wim (3-5-2019 om 18:27)
Wat een stakker van een 44 jarige man om zo verslaafd te zijn aan die drugs rommel en zover gaat bellende de straat op en winkels bezoeken,man zoek een hulp en laat je eigen genezen waardoor die rommel niet meer nodig is.
KeeK (3-5-2019 om 11:08)
En intussen loopt hij die 2 weken dus nog steeds rond te hangen tot uitspraak volgt.. Zo'n instelling heeft ook geen zin dat is niet gesloten, hij kan daar gewoon weglopen uit protest.. 2 Jaar gevangenis met verplicht afkickprogramma en daarna via Orionis verplicht werken met behoud van uitkering als hij zijn best doet na 2 jaar hechtenis.Als je verslaafden niet dwingt gebeurt er niks, uit eigen kracht kan die man het niet meer hé ! Dat is verslaving ! Je moet gewdongen hulp krijgen !
W. Kruit (3-5-2019 om 09:37)
Gewoon niks geven. Ik ben in ieder geval niet van plan om illegale handel in drugs te ondersteunen.
AD. (2-5-2019 om 21:57)
Na zoveel overlast en bewezen feiten blijft dit gespuis gewoon op straat rondlopen dat krijg je toch niet uitgelegd of snap ik het nou niet.