Weerbericht:
Zowel vandaag als morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie: 'Winkeliers, let op aangeboden retouren'

Toegevoegd: 03-05-2019, 08.56 uur
Politie: 'Winkeliers, let op aangeboden retouren'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie in Zeeuws-Vlaanderen roept winkeliers op om goed op te letten als mensen goederen proberen te retourneren.

"Wij hebben de afgelopen periode meerdere meldingen ontvangen over personen die goederen zonder bon aanbieden om ze zo te kunnen retourneren in ruil voor contant geld. Ook het inleveren van op straat gevonden bonnen wordt uitgeprobeerd", zo vertelt de politie op Facebook.

Volgens de politie moet er rekening mee worden gehouden dat producten van diefstal afkomstig zijn. "Is er geen bon aanwezig, is er geen sprake van bankgegevens bij de aankoop en/ of is de transactie niet terug te vinden in uw kassasysteem? Dan hoeft u als verkoper niet terug te nemen. Heeft u twijfels bij een retour met bon, kijk dan bij voorkeur uw camerabeelden na op eventuele diefstal", zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Linda Adam (8-5-2019 om 20:28)
@ad een tegoedbon is bij wet verboden
Risama (4-5-2019 om 20:52)
Reactie van W. Kruit klopt helemaal Jose. Dit vindt u ook zo terug in de consumentengids en bijvoorbeeld op consuwijzer.nl. ( "Ik heb spijt van mijn aankoop. Wat kan ik doen?" ) Bij kopen op afstand dus wel retourrecht maar bij aanschaf in een Fysieke winkel is de leverancier dit niet verplicht.
Noot (4-5-2019 om 20:11)
Als politie de moeite neemt om beelden te bekijken bij winkeliers is de persoon zo opgepakt.
AD. (4-5-2019 om 16:55)
Niks geen geld terug maar je doet ze een voorstel van een tegoedbon en je ziet ze nooit meer terug .
Jose (3-5-2019 om 22:31)
Niet met U eens. Volgens mij is het heel anders dan U beschrijft. Kijk maar na op bv de site van de consumentengids.
W. Kruit (3-5-2019 om 09:35)
Volgens mij hoeft een winkelier, wettelijk gezien, geen goederen terug te nemen. Het recht om iets retour te geven als het bijvoorbeeld niet bevalt, geldt alleen bij “kopen op afstand” en bij colportage (telefonische verkoop, aan de deur en “verkoopshows”). Dat winkeliers toch goederen terugnemen, is coulance.