Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten eerst veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto in sloot N59 na uitwijkmanoeuvre

Toegevoegd: 03-05-2019, 12.10 uur
Geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis.
Geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Een Duitse personenauto is vanochtend bij Nieuwerkerk in een sloot beland nadat deze moest uitwijken voor een andere weggebruiker.


Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur ter hoogte van de kruising van de Rijksweg (N59) met de Vissersweg. De Duitse auto moest hier uitwijken voor iemand die vanaf de richting van Ouwerkerk kwam. De personenauto raakte een verkeersbord en belandde in een sloot.

Aanvankelijk werd gemeld dat er sprake zou zijn van letsel maar de Duitse man en vrouw die in de auto zaten bleken niet naar het ziekenhuis te hoeven. Bergingsbedrijf Ista heeft de auto getakeld. Even na 12.00 uur was de weg weer helemaal vrij.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (3-5-2019 om 21:45)
Ik ken de exacte toedracht van dit voorval niet maar zie wel heel vaak stuntelig weggedrag van Duitse automobilisten hier. Rijden ontzettend 'truttig' , weifelend en onzeker. Kennen de voorrangsregels niet, rijden 10 tot 20 km onder de toegestane snelheid. Dat zou te maken kunnen hebben met de hoogte vande boetes hier. Die is namelijk behoorlijk veel hoger dan voor snelheidsovertreding in hun vaderland. Daarbij rijden er veel in, voor onze begrippen, grote en vooral dure bakken en lijken als de dood voor schade, daardoor gaan ze erg, veel te, voorzichtig rijden, 'truttig'. De B-weg waar dit gebeurde is ruim genoeg om elkaar te passeren, dan is er nog een brede berm en dan pas de sloot. Hoe krijgen ze het voor elkaar daarin te rijden ?!