Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gecrashte Belg Borssele duikt op in Axel

Toegevoegd: 04-05-2019, 13.32 uur
De man was eerder al betrapt op het rijden onder invloed van drugs.
De man was eerder al betrapt op het rijden onder invloed van drugs.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

AXEL - De automobilist die vannacht of vanochtend zijn beschadigde auto achterliet na een ongeluk in Borssele is opgedoken in Axel. Dat meldt de politie.


De man, een 34-jarige inwoner van Wachtebeke, werd rond 08.30 uur door de politie wandelend langs de Langeweg aangetroffen na een melding van een getuige. Hij vertelde dat hij al lange tijd lopend onderweg was naar Wachtebeke nadat hij een eenzijdig ongeluk had gehad met zijn auto. Hij wist echter niet te vertellen waar hij het voertuig had achtergelaten. Hij bleek tegelijkertijd niet richting zijn woonplaats maar richting Hulst te lopen.

De auto van de man werd even later aangetroffen in Borssele. Voor de auto werd een bergingsbedrijf opgeroepen. De man zelf werd aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. Vervolgens bleek dat de man rond 22.30 uur al was staangehouden op het tolplein bij de Westerscheldetunnel omdat hij slingerend door de tunnel had gereden. Hij bleek geen alcohol te hebben gedronken maar wel onder invloed van cannabis te hebben gereden.

De man moest een bloedproef ondergaan en er werd proces-verbaal opgemaakt. Nadat een rijverbod van 24 uur was opgelegd, mocht hij het politiebureau weer verlaten. Nadien is de man dus kennelijk in Borssele beland en vervolgens in Axel terecht zijn gekomen. Hoe hij daar precies is gekomen, is volgens de politie onduidelijk. "De man was nogal warrig en daarom is een GGD-arts opgeroepen om hem te onderzoeken. Hij is vervolgens ingesloten voor verhoor", zo vertelt de politie.

Bij fouillering werd bij de man overigens ook nog 4,9 gram hennep aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vraagje (6-5-2019 om 14:12)
Auto verlaten in Borssele en gevonden in Axel. Is deze man dan door de tunnel gelopen, zonder dat iemand dit gezien heeft of heeft hij misschien een lift gekregen?
Anoniem (5-5-2019 om 15:15)
Ik was opweg naar Hulst Terhole voor werk, op een gelegen moment zag ik een “idioot” midden op de weg lopen waar 80km p/uur is toegestaan en nog raar gebaren naar mij.... Nu lees ik dit en valt het kwartje...
Jokko van der Sneuk (4-5-2019 om 17:57)
24 uur rijverbod, even de sleutels in bewaring nemen en af te halen op het politie bureau, na 24 uur Sommige Belgen stappen gewoon in... ook als ze niet meer op benen kunnen staan in het cafe... na de nodige pintjes zelf gezien, helaas rest mij de vraag hoe is hij de tunnel doorgekomen ? tijdens de terug loop route.
Ronald (4-5-2019 om 17:50)
Ze moeten het in Nederland nog gemakkelijker maken om aan die troep te geraken met hun gedoogbeleid, gewoon een algemeen verbod op het gebruik en/of de handel in/van die troep, net als in België en het aantal criminele feiten zakt vanzelf. Stoppen met het pamperbeleid op verdovende middelen en zwaarder straffen !
albert (4-5-2019 om 16:54)
Is hij ook door de tunnel gewandeld? :)
JFK (4-5-2019 om 14:37)
Je zal jet tegenkomen. Verplicht afkicken, een jaar taakstraf in een instelling voor slachtoffers van verkeersongevallen en NOOIT meer een rijbewijs. Drank en/of drugs kan NIET in het verkeer!!!!!