Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Schoonmaakster maakt auto en geld afhandig

Toegevoegd: 04-05-2019, 16.50 uur - Update: 04-05-2019, 18.51 uur
Schoonmaakster maakt auto en geld afhandig
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 56-jarige vrouw uit Vlissingen die als schoonmaakster voor een 77-jarige man werkte, heeft hem flink wat geld en een auto afhandig gemaakt. Er is aangifte gedaan van oplichting.


Volgens de politie verrichte de vrouw langere tijd schoonmaakwerkzaamheden voor het slachtoffer. "Op een gegeven moment vroeg zij de man om geld omdat zij schulden zou hebben. In eerste instantie leende hij haar geld om haar uit de brand te helpen, maar hij kwam steeds meer onder druk te staan om opnieuw geld af te staan", zo legt de politie uit.

De verdachte wist op een gegeven moment ook de auto van de man zonder zijn medeweten onderhands te verkopen. Ook werden zonder zijn toestemming grote bedragen van zijn rekening gehaald. Hierna werd de politie ingeschakeld. Die heeft de vrouw vrijdagochtend aangehouden. Ze is voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex.

Onderzocht wordt of de vrouw ook nog andere mensen heeft opgelicht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (6-5-2019 om 12:39)
alles maar dan ook alles terug laten betalen plus een behoorlijk bedrag voor het aangedane leed bij deze oudere.daar bovenop nog een gevangenis straf .het lijkt misschien veel maar er moet een afschrikkende werking vanuit gaan voor anderen .misselijk makend dat je zo ouderen '' helpt ''.de maatschappij roept al veel langer om echte straffen ipv het softe straffen wat nu gebeurd
P (5-5-2019 om 09:32)
@anoniempje, ja dat gebeurt, omdat familie er niet altijd is of kan zijn of wilt zijn, en omdat kwalitatieve zorg er niet is voor een betaalbare prijs en dus een degelijk veilig systeem niet ontwikkelt kan worden om ouderen bij te staan als ze boodschappen of iets nodig hebben, dank de politieke meester daar voor. Deze sluwe mensen spelen daar mooi op in, en bouwen zo een band op en vullen een gat op die langzaam ontstaat als je ouder wordt en met pensioen bent.
Popeye (4-5-2019 om 22:04)
Maar owee als jij een schoonmaakster verzoekt de gebruikstijden van een ondergrondse vuilcontainer op andermans terrein te respecteren - dan moet jij je met hand en tand teweerstellen tegen allerlei verdachtmakingen door zo n helleveeg om jou uit je koopwoning te krijgen ook nog :-(
vlissinger (4-5-2019 om 21:04)
het wordt tyd dat zulke CRIMINELEN met kop en kont op internet komen
Jac (4-5-2019 om 19:05)
Hier kan ik toch zo slecht tegen, grrrr...... misbruik maken van de zwakke oudere in onze samenleving, erg laf...
john (4-5-2019 om 17:45)
Eigenlijk zou deze poetsvrouw met naam en foto in de krant moeten staan ,om andere mensen te waarschuwen voor deze oplichster