www.hvzeeland.nl

Dronken mannen opgepakt bij bushalte Hulst

Toegevoegd: 05-05-2019, 22.24 uur

Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft zondagmiddag in de Koolstraat in Hulst twee dronken mannen aangehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven.

Politieagenten werden op pad gestuurd nadat rond 15.15 uur melding was gemaakt over de mannen. Zij bevonden zich op dat moment bij de bushalte maar de buschauffeur wilde hen niet meenemen. "Kennelijk was het gedrag van hun niet voorbeeldig", zo schrijft de politie op Facebook.

Toen de politie arriveerde, zat een 23-jarige man van Turkse origine (maar nu ingeschreven in het Belgische Sint Niklaas) op een afrasteringsdraad bij een weiland. De draad bleek hierdoor geheel te zijn doorgezakt. De andere man, een 21-jarige uit de regio Wallonië, gooide net een lege fles Ricard (45% alcohol) in een vuilnisbak. Hij stond wankel op zijn benen.

De agenten vorderden de identiteitsbewijzen van de twee. Ze hadden deze niet bij zich en werden vervolgens aangehouden. De 21-jarige vanwege openbare dronkenschap en de 23-jarige voor baldadigheid. De Zeeuwse politie kreeg hulp van de collega's uit de Belgische politiezone Waasland Noord om de identiteit van de twee vast te stellen. Nadat de twee waren gehoord en er vier bekeuringen waren uitgeschreven, werden de twee weer in vrijheid gesteld.