Duo opgepakt na melding inbraak Kats

Toegevoegd: 06-05-2019, 09.51 uur

Duo opgepakt na melding inbraak Kats
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KATS - De politie heeft zondagavond twee personen aangehouden na melding van een mogelijke inbraak bij een bedrijf Veerhaven in Kats. 

De eigenaar van het bedrijf meldde rond 21.15 uur bij de politie dat twee mannen onbevoegd op zijn bedrijfsterrein liepen en dat ze mogelijk aan het inbreken waren. Op het terrein zelf trof de politie niemand aan maar toen ze een rondje deden langs de omheining van het bedrijf zagen ze wel twee mannen loepen bij de Noordlangeweg.

Volgens de politie maakten de twee een indruk alsof ze net een flinke fysieke inspanning hadden gedaan. Op de vraag wat de twee mannen hier deden kwam een ongeloofwaardig verhaal over het maken van foto’s. De agenten trapten daar niet in, omdat de twee mannen helemaal niets bij zich hadden waarmee ze foto’s hadden kunnen maken. De mannen konden zich niet legitimeren en werden daarom aangehouden.

Een ter plekke gekomen hondengeleider herkende de mannen inmiddels van camerabeelden die hij in de tussentijd had bekeken. De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Bij de verdachten werden inbrekerswerktuigen aangetroffen en ook werden goederen op het bedrijfsterrein gevonden die niet van de eigenaar waren.

De eigenaar van het terrein deed aangifte. De twee aangehouden mannen. 31 en 51 jaar oud en afkomstig uit Colijnsplaat en Kamperland, worden later vandaag gehoord door de recherche.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750