GPS-systemen gestolen bij bedrijf Scherpenisse

Toegevoegd: 06-05-2019, 13.16 uur

GPS-systemen gestolen bij bedrijf Scherpenisse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SCHERPENISSE - Bij een inbraak bij een loonbedrijf aan de Veerdijkseweg in Scherpenisse zijn afgelopen nacht vier GPS-systemen gestolen. De laatste tijd zijn in Zeeland en West-Brabant ook al diverse GPS-Systemen gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vermoedelijk is de diefstal gebeurd tussen 4 mei 16.00 uur en 6 mei 06.00 uur. De politie is een onderzoek gestart. Volgens een woordvoerster heeft de eigenaar aangifte gedaan van de diefstal. Er worden camerabeelden onderzocht en gezocht naar getuigen.

De schadepost voor het bedrijf loopt in de tienduizenden euro’s zo laat de politie weten.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (7-5-2019 om 13:06)
Helaas word er niets meegedaan omdat de risico’s te groot zijn. Vorige gestolen gps systeem is getraceerd in Litouwen maar is geen actie op ondernomen schijnt te ingewikkeld te zijn.
KeeK (7-5-2019 om 11:10)
Via het MAC adres van zo'n Navigatiesysteem kan Politie je toch zo achterhalen ??? Die systemen moet toch inloggen op een satelliet en zo krijg je ook update's binnen !? Dus zoiets is zo te achterhalen en waarschijnlijk worden ze nu in het Oostblok gebruikt / verkocht.. Via internet kun je dat zo vinden elk apparaat logt in ergens !
Zeeuwse (7-5-2019 om 07:12)
Dit moet een bende zijn, kan niet anders. Hoop echt dat deze lui zsm, worden gepakt, het is door gestoken kaart, deze bende is slim, ze weten precies waar ze moeten zijn. En als bedrijf zijnde, moet je ook maar afwachten, of je verzekeringsmaatschappij mee werkt.
herman (6-5-2019 om 17:37)
Wel een beetje dom van wie die gps systemen zijn, het is nu meerdere keren voorgekomen dat die systemen gestolen werden,dan moet er toch wel een lampje moeten gaan branden, de persoon heeft geen radio of tv,maar internet hebben ze wel,kleine moeite om maatregelen te treffen zou ik zo denken,het is een actieve bende,neem gewoon actie
Nel (6-5-2019 om 15:03)
Dit is echt verschrikkelijk. Ik begrijp/weet echter iets niet. Is het niet mogelijk om die GPS systemen uit de machine te halen. Helaas is er namelijk al verschillende keren melding gemaakt van de diefstallen en dan telt een gewaarschuwd mens voor twee. Nogmaals dit is geen kritiek ik wil alleen graag weten of het bovenstaande mogelijk is ter voorkoming van