Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie rukt uit voor kinderen met neppistool

Toegevoegd: 07-05-2019, 11.20 uur
De politie in Sint-Annaland.
De politie in Sint-Annaland.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

SINT-ANNALAND - De politie is maandagavond met spoed uitgerukt naar Sint-Annaland voor een melding van een verdachte situatie. Uiteindelijk bleek het te gaan om een kind met een speelgoedpistool.

Omstreeks 19:15 kwam bij de meldkamer een melding binnen van een verdachte situatie aan de Ceciliaweg. De meldkamer stuurde hierop direct meerdere politievoertuigen naar Sint-Annaland toe. Uiteindelijk bleek het te gaan om spelende kinderen met speelgoedwapens.

De politie laat in een reactie weten meldingen met (nep)vuurwapens altijd hoog in te schatten. Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt, zo laat de politie weten. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie.

Agenten kunnen vanaf afstand niet inschatten of het vuurwapen echt of net is en nemen het zekere voor het onzekere. De agenten benaderen de persoon met een getrokken vuurwapen, zo laat een woordvoerder weten. Of dit in Sint-Annaland ook gebeurd is gebeurd is niet duidelijk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (8-5-2019 om 13:31)
Het wordt kinderen zo wel erg lastig gemaakt om nog met klapperpistooltjes te spelen, zeg.
Jokko van der Sneuk (8-5-2019 om 09:30)
Tijden veranderen, vroeger in jaren 60 geen probleem... cowboytje spelen , met rollen klappertjes er in... waterpistolen enzo.... toen was alles anders , Nu gaat dat niet meer.. dus NEP wapens, productie of import niet meer toelaten in de Eu.. en verkoop of winnen (kermis) 100% verbod er op het bezit ervan , ander kleurtje werkt ook niet.. ga maar gamen als kind...dat is toch de trend tegenwoordig ?
Rob (7-5-2019 om 16:26)
Waarom worden fabrikanten van speelgoedwapens toch niet verplicht om hiervan de kleur niet zwart of groen te maken maar bijvoorbeeld rood, oranje en / of geel. Dat is dan duidelijker dat het om een nep wapen of speelgoed gaat. Ik had vroeger geen nep-pistool maar een echt pijl en boog en speelde niet de cowboy maar de indiaan die op een schietschijf schoot met een pijl met zuignap.
P (7-5-2019 om 14:05)
Wat dacht de persoon die belde, even die rotkinderen van de buren terugpakken.
Jan (7-5-2019 om 12:48)
Ik vraag mijn af hoe er werd gereageerd 50 jaar geleden toen speelden wij ook cowboy of Robin Hood ,ik heeft nooit één politie agent gezien en toen waren de mensen ook niet zo bang uitgevallen . Als je nu nog maar door de brievenbus kijkt bij je buren dan word er al gebeld door de overbuurman /buurvrouw