Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte van brandstichtingen blijft vastzitten

Toegevoegd: 07-05-2019, 18.23 uur
De brand aan de Rietweg in Goes op 11 augustus vorig jaar.
De brand aan de Rietweg in Goes op 11 augustus vorig jaar.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De advocaat van de 19-jarige Goesenaar M. W. had het voorgesteld, de officier van justitie was het er mee eens, maar de rechtbank in Middelburg besliste anders: De Goesenaar wordt niet geschorst uit zijn voorlopige hechtenis, en blijft vooralsnog vastzitten tot zijn zaak wordt behandeld.


De rechtbank is van oordeel dat zijn persoonlijke belangen niet opwegen tegen het maatschappelijk belang. W. wordt ervan verdacht van vijf brandstichtingen tussen mei en oktober vorig jaar. Vier in Goes en één in Kapelle. Het waren voornamelijk kliko's die eraan moesten geloven, zij het dat bij een van die branden - 11 augustus in Goes - een woning aan de Rietweg in vlammen opging.

Tijdens de niet-inhoudelijke behandeling zei W. hulp nodig te hebben en veel spijt te hebben. De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 15 augustus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750