Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 75 km

Brandweerkorps Goes professionaliseert duikteam

Toegevoegd: 04-11-2006, 17.12 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

GOES - Het duikteam van Goes is professioneler dan ooit te voren. Een nieuw voertuig en nieuwe communicatiesets moeten zorg dragen voor veiligere inzetten voor zowel de duikers zelf als de burger in nood.


Het duikteam van de brandweer Goes is niet alleen inzetbaar in de gemeente Goes. Heel Zuid-Beveland en grote delen van Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland vallen ook onder het inzetgebied van dit duikteam. Het team is niet alleen inzetbaar bij calamiteiten. Ook bij evenementen wordt regelmatig assistentie verleend. Voor de uitrukken kan gebruik gemaakt worden van een waterongevallenwagen en een bijbehorend vaartuig.

Communicatiesets
Ook het brandweerduiken gaat met zijn tijd mee en naar aanleiding van enkele incidenten waarbij achteraf gezien sprake was van onnodige risico's is besloten de landelijke richtlijnen omtrent deze tak van de brandweer aan te scherpen.

Uit evaluaties is gebleken dat goede communicatie tussen de duikers in het water en de duikleiders op de kant van levensbelang is. Het brandweerkorps Goes heeft daarom besloten extra communicatiesets aan te schaffen. Met deze nieuwe sets kan goed gecommuniceerd worden vanaf de wal naar het water en andersom.

Mercedes Sprinter
Naast de nieuwe communicatiesets heeft het brandweerkorps Goes onlangs ook een nieuwe waterongevallenwagen aangeschaft. In 1995 kreeg het korps de beschikking over een grote duikbus van het merk Ivco (type TurboDaily). Dit voertuig, opgebouwd door carrosseriebouwer Touw, voldeed echter niet aan de wensen van deze tijd en daarom werd besloten een nieuwe duikwagen aan te schaffen.

De keuze viel op een Mercedes Benz Sprinter (316CDi), volledig opgebouwd door C&C-Products. Het nieuwe voertuig beschikt over schuifdeuren aan beide zijden zodat gemakkelijk in- en uitgestapt kan worden. Op de bovenzijde van de bus is een rek gemonteerd dat gemakkelijk naar beneden geklapt kan worden. Op dit rek is onder meer een schepbrancard bevestigd.

Auto te water
De nieuwe aanwinsten werden zaterdagochtend gedemonstreerd aan de pers. Bij de Praxisvestiging in Goes was volgens het scénario een auto te water geraakt. Hierbij was sprake van één slachtoffer. Dit moest aan wal worden gebracht. De auto kon vervolgens worden geborgen met een haakarmvoertuig.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren