Weerbericht:
Zowel vandaag als morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jongen (16) opgepakt voor dealen drugs

Toegevoegd: 09-05-2019, 14.58 uur
Jongen (16) opgepakt voor dealen drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG -Woensdag is tijdens een rechercheonderzoek inzake drugshandel een 16-jarige drugsdealer aangehouden.

Agenten waren bij een pand in het centrum van Middelburg toen zij de minderjarige jongeman iets zagen wegstoppen in zijn broek. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij gefouilleerd en toen bleek dat hij 6,5 gram hasj op zak had.

De agenten waren voornemens de jongen een HALT-verwijzing te geven en gingen daartoe, samen met de 16-jarige Middelburger, naar zijn woning elders in de stad om dit voorstel met zijn ouders te bespreken.

Van de ouders van de jongen kregen de agenten toestemming om in de kamers van de jongen te zoeken. Daar vonden de agenten in totaal 127,6 gram hasj, een groot geldbedrag, twee boksbeugels en vier creditcardmessen. Ook werden er honderden gripzakjes en twee weegschalen aangetroffen waarop resten zaten van hennep en hasj.

Van een HALT-verwijzing kon toen geen sprake meer zijn, dus is de jongen woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij in verzekering gesteld. Hij wordt gehoord door rechercheurs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (10-5-2019 om 15:53)
Tja, vraag en aanbod hé?! Middelburg had 15 jaar geleden 4 coffeeshops, nu 0. En de vraag is er, dus springen handelaren (hoe jong ook) in dat gat.... Coffeeshop beleid, en trouwens het algehele softdrugs beleid lijkt nergens op! Verder kun je dit de ouders ook wel aanrekenen. Voor wat betreft de straf, waarom als minderjarige behandelen? Deze jongen in kwestie verhandeld op grotere schaal, waarvan mij het niet zou verbazen dat de ouders hier in meedingen, als volwassene veroordelen dus.
Ja-Ja (10-5-2019 om 07:05)
Het verval in de maatschappij zet zich door .En het gaat erg snel. Dus papa en mama wisten er echt niets van? Werd de kamer nooit gestofzuigd of beddengoed verschoond? Papa en Mama uw zoon is 16 jaar. Veel ouderen in NL houden hun hart vast voor de toekomst.
wim (9-5-2019 om 19:23)
Zouden dat nu echt de ouders niet geweten hebben wat er bij die jongen van 16 jaar omging waar voor de politie aan de deur was gekomen,jongen gebruik je verstand toch gooit die rommel weg denk eens na en vervolgens wat een 16 jarige hoort te doen.
Anoniempje (9-5-2019 om 18:44)
Dat zal wel 240U werkstraf worden of 120u ivm jeugdrecht!;)
Michel (9-5-2019 om 16:19)
Zet hem maar een tijdje vast. En kom niet met het smoesje, hij is nog maar 16 jaar. Hij weet dondersgoed waar hij mee bezig is.