Fietsendieven opgepakt na achtervolging

Toegevoegd: 11-05-2019, 10.11 uur

Eén van de aangehouden verdachten in Middelburg.
Eén van de aangehouden verdachten in Middelburg.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg drie fietsendieven opgepakt na een korte achtervolging. Een van de drie verzette zicht en werd bij de aanhouding gebeten door een politiehond.

De fietsendieven werden op heterdaad betrapt en probeerden weg te komen met hun witte bestelbusje. Bij de korte achtervolging reden ze met hun busje tegen een hek. Daarna probeerden twee van de drie te voet weg te komen, maar ze werden al snel in de kraag gevat en in de boeien geslagen.

Een van de fietsendieven verzette zich tegen zijn aanhouding en werd gebeten door de politiehond Kayne. Alle drie de verdachten zijn ingesloten in een politiecel. In het busje vonden de agenten meerdere gestolen fietsen. De politie is nu op zoek naar de rechtmatige eigenaren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (12-5-2019 om 00:18)
# Jose, dat artikel is er al een eeuw of langer. Het heet Art 310 SR. Diefstal kan bestraft worden met een gevangenisstraf van 4 jaar of een boete van de vierde categorie (€20.750,=)...
Jose (11-5-2019 om 18:20)
Het zijn geen grote rampen, als je het afweegt tegen hetgeen er deze week allemaal is gebeurd. Maar vind het super dat deze bende rovers even niet kan" werken." Er is vast wel een artikel in het wetboek vak strafrecht wat deze mannen toch een maandje of zo kan laten zitten.
Tom Helgers (11-5-2019 om 13:25)
Goed werk politie!!
Peter Willeboordse (11-5-2019 om 13:05)
Goed gedaan agenten!! En zo heeft de politiehond ook nog een leuke dag.
W. Kruit (11-5-2019 om 12:44)
Die hond heeft een kluif verdiend!
Sonja (11-5-2019 om 12:26)
Tegenwoordig zie , ook bij mij in de straat meer en meer witte busjes, de bestuurders zijn steeds vaker jongeren, waarvan ik denk, wat moet je met zo'n busje op die leeftijd, zonder werk, nou dit zegt genoeg.