Weerbericht:
Vannacht mistbanken. In de middag regen, in het zuidoosten onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Muziekfestival Hrieps overvallen, opbrengst gestolen

Toegevoegd: 12-05-2019, 10.37 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De organisatie van het muziekfestival Hrieps is afgelopen nacht overvallen. De gehele dagopbrengst is gestolen.


De overval werd rond 03.15 uur gepleegd door drie daders op een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke. Met een steen is de ruit van de voordeur ingegooid waarna de daders de woning zijn binnengedrongen. In de woning troffen zij de bewoonster aan en eisten geld. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. Volgens de politie verlieten zij de woning met een groot geldbedrag.

Volgens een buurtbewoner ging de overval razendsnel. De vluchtauto reed met piepende banden de straat uit. Het gaat vermoedelijk om een grijze auto. Volgens Hugo Kramer, organisator van het festival, is de gehele dagopbrengst van het festival is meegenomen. Het gaat om honderdduizenden euro’s.

De politie rukte groots uit en zocht de omgeving af. De technische recherche heeft vanmorgen onderzoek gedaan bij de woning. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht. Het festival werd zaterdag voor de 25ste keer georganiseerd. Er kwamen 7500 mensen bijeen. Het evenement zelf is volgens Kramer zonder grote problemen verlopen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex Jokes (14-5-2019 om 17:12)
ja de daders zijn getipt want ten slotte wist iedere bezoeker dat je daar niet kon pinnen dus moet het wel een inside job oceans 15 complot zijn ! S.v.p. wat minder aan de youtube hangen jongens. Ik benk dat jullie beter ff op kunnen letten wie er veel op vakantie is en ineens genoeg contant heeft voor dure etentjes, kleren, rolex, uitjes, concerten,gepimpte motorfiets of bmw, enz. want je moet toch wat met die vuilniszakken vol contant zwart geld...vraag het anders aan die goese ambtenaar van schuldhulp hoe dat moet want die jaagde ook een tonnetje per jaar aan gejat geld er doorheen, aan haar "status" en zo..
wim (14-5-2019 om 06:33)
Wat een verhaal als je zoiets leest dat zo,n groot bedrag gestolen is van een festivals opbrengst, maar wat een risico om dat zo naar huis mee te nemen de dieven moeten geweten hebben wie het bedrag heeft meegenomen ik vermoed dat zoiets alleen maar kan weten dat het toch bij de die de festival hebben opgericht het zal toch in die richting gezocht moeten worden,ik wens dat het toch gevonden kan worden.
nowty (13-5-2019 om 15:04)
hou aub op met die verhalen dat de daders wel getipt zijn door misschien wel iemand die kort bij de organisatie zat of iemand van binnenuit de organisatie. Overvallers die dit doen geven hun ogen goed de kost vooral in de buurt van de kassa(s) en bars. Ze houden gewoon alles goed in de gaten zonder dat iemand het in de gaten heeft. En na afloop van een evenement volgen ze hun "slachtoffer" waar het geld naar toegaat en dan slaan ze een paar uur later hun slag. Hopelijk duiken er camerabeelden op in de straat of buurt van het slachtoffer. Dus denk aub na voordat jullie een reactie neerzetten en niet zomaar ergens heen wijzen. Hopelijk is slachtofferhulp voor de overvallen bewoonster aangeboden.
Clasien Schreurs (13-5-2019 om 13:00)
Wat in en in triest! Natuurlijk is het onverstandig zo'n groot bedrag in huis te hebben, maar die dieven, ik hoop dat ze snel gepakt worden, hebben natuurlijk de boel goed verkend, misschien wel getipt!! De Politie wens ik véél succes met het vinden van de daders, de organisatoren héél véél sterkte!!
Alfred (13-5-2019 om 11:58)
Dat er op dergelijke festivals veelal met contact geld wordt betaalt is normaal. En ik begrijp ook dat het veel werk is om al dit geld te sorteren en in sealbags te verdelen om af te storten. Maar regel dan iets met een bank, of tenminste met een ondernemer oid die een grote kluis heeft en verdeel het geld ipv op één adres bewaren. Overigens ben ik er van overtuigd dat de dader(s) dicht bij de organisatie gezocht moeten worden. Of in ieder geval een tipgever hebben gehad vanuit iemand met kennis over de gang van zaken.
Jac (13-5-2019 om 11:22)
Zo erg is het blijkbaar dus al gesteld met de normen en waarden in onze maatschappij, dat de slachtoffers blijkbaar min of meer de schuld word gegeven onder het mom van had je het geld maar niet thuis moeten laten liggen, eigen schuld dikke bult. Belachelijk, deze mensen zijn berooft, dat is niet normaal, je moet gewoon met je vingers van andermans spullen en geld afblijven waar het ook ligt. Het is niet van jouw dus afblijven... zo simpel is het en simpel moet het zijn..... Als je steelt ben je fout en als je bestolen word ben je het slachtoffer... PUNT......
Cookie-instellingen beheren