Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Duizend euro voor gouden tips Hrieps

Toegevoegd: 13-05-2019, 13.49 uur
Onderzoek bij de woning waar de overval plaatsvond.
Onderzoek bij de woning waar de overval plaatsvond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Duizend euro en een toegangskaart voor de editie in 2020. Dat is de beloning die de organisatie van Hrieps Muziekfestival heeft uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de personen die betrokken waren bij de overval waarbij dit weekeinde tonnen van de organisatie werden buitgemaakt.


Toen het festival bij Grijpskerke ten einde was en al was gestart met de opruimwerkzaamheden drongen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur drie personen een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke binnen. Ze gooiden een ruit in en bedreigden de bewoonster. Zij moest vervolgens de gehele contante dagopbrengst van het festival afstaan. Het gaat om een geldbedrag dat in de tonnen loopt.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart maar de organisatie hoopt dat de in het vooruitzicht gestelde 1000 euro en toegangskaart wellicht bij kunnen dragen aan het oplossen van de zaak. "Weet je wie dit op hun geweten hebben, neem dan contact op met de politie", zo schrijft de organisatie op Facebook.

Dat zo'n groot geldbedrag buitgemaakt kon worden, brengt op social media veel reacties teweeg. Volgens de organisatie zijn er echter verschillende redenen waarom niet uitsluitend met pin betaald kon worden. Het gaat onder meer om de slechte mobiele dekking. Het binnengekomen contante geld kon ook niet direct naar een bank worden gebracht omdat bijvoorbeeld briefjes eerst platgemaakt moeten worden voordat ze kunnen worden afgestort.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (13-5-2019 om 16:20)
Ze zijn wel erg gul 1000 euro das toch wel erg weinig als je bedenk hoeveel er is gestolen daar
KeeK (13-5-2019 om 14:41)
Is dit nu een STUNT of echt gebeurt ??? Gratis toegang kaart en 1000 euro is een grapje neem ik aan voor tonnen aan geld ? Voor 1000 pegels zul je geen tips krijgen nu, dat krijg ik deze maand met vakantiegeld al dusje niet de moeite
bram (13-5-2019 om 14:37)
Wat een kut smoes over dat contante geld. Dat slaat echt nergens op, we leven niet meer 1985 maar 2019 en dan zijn er genoeg oplossingen. Ook geld transport kan meerdere keren per dag aanrijden, maar dat kost geld. Dus dit is gewoon stom, of een truc belasting te ontduiken vanuit de organisatie oid. Bovendien, de meeste mensen die daar komen willen van hun zwart geld af. En dus niet pinnen.