Weerbericht:
Morgen geleidelijk meer bewolking, later regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Duizend euro voor gouden tips Hrieps

Toegevoegd: 13-05-2019, 13.49 uur
Onderzoek bij de woning waar de overval plaatsvond.
Onderzoek bij de woning waar de overval plaatsvond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Duizend euro en een toegangskaart voor de editie in 2020. Dat is de beloning die de organisatie van Hrieps Muziekfestival heeft uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de personen die betrokken waren bij de overval waarbij dit weekeinde tonnen van de organisatie werden buitgemaakt.


Toen het festival bij Grijpskerke ten einde was en al was gestart met de opruimwerkzaamheden drongen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur drie personen een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke binnen. Ze gooiden een ruit in en bedreigden de bewoonster. Zij moest vervolgens de gehele contante dagopbrengst van het festival afstaan. Het gaat om een geldbedrag dat in de tonnen loopt.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart maar de organisatie hoopt dat de in het vooruitzicht gestelde 1000 euro en toegangskaart wellicht bij kunnen dragen aan het oplossen van de zaak. "Weet je wie dit op hun geweten hebben, neem dan contact op met de politie", zo schrijft de organisatie op Facebook.

Dat zo'n groot geldbedrag buitgemaakt kon worden, brengt op social media veel reacties teweeg. Volgens de organisatie zijn er echter verschillende redenen waarom niet uitsluitend met pin betaald kon worden. Het gaat onder meer om de slechte mobiele dekking. Het binnengekomen contante geld kon ook niet direct naar een bank worden gebracht omdat bijvoorbeeld briefjes eerst platgemaakt moeten worden voordat ze kunnen worden afgestort.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. Fakkeldij (17-5-2019 om 11:08)
Vindersloon is dacht ik geen wettelijk iets, dat bepaald de wel of niet gelukkigen eigenaar die zijn verloren bezit terug krijgt.
ut Riekt (14-5-2019 om 16:55)
Nog geeneens een half procent tipgeld is natuurlijk geen "gouden tip"....Eerder een zuuunihe zeeuwse dooie mus tip. Vindersloon is al 20%... Beetje heel vreemd... Ze willen toch wel dat geld terug en de daders gepakt ?
bram (14-5-2019 om 10:07)
@Kees, het begint wel steeds meer op een grap te lijken. Ik vraag me toch echt af of dit wel echt gebeurt is. Zit hier de organisatie niet gewoon zelf achter? Zo niet, dat is deze organisatie echt zo DOM dat er geen woorden voor zijn. Wil legt er nou een half miljoen cash (hebben jullie trouwens een idee hoeveel geld dit is, ze betalen daar niet met briefjes van 500 he) bij een vrouwtje thuis. Als ik een festival organiseer waarbij de omzet een paar ton is, dan zou ik met getrokken wapen op die tassen met geld liggen tot dat ik het naar de bank kon brengen. Ik hoor iedereen maar roepen wat zonde, nee DOM maar eigenlijk meer ongeloofwaardig.
kees (13-5-2019 om 21:47)
het is te hopen dat de daders snel gepakt worden , de klapper is wel de 1000 euro voor de gouden tip , o ja nog een toegangskaartje ook
Anoniempje (13-5-2019 om 19:26)
Als het tog over "honderd duizenden" gaat waarom geen 10duizend of 25duizend fee?! ;)))
Kees (13-5-2019 om 17:45)
Jammer dat het zo moet lopen. Het bedrijf had ook een geldtransport auto met transporteurs kunnen bestellen maar dat is ook lastig daar je op een later tijdstip de briefjes recht moet vouwen voor je het kan storten. Pinnen kan ook niet wegens slechte dekking begrijp ik. Erg lastig in zon afgelegen gebied en hoogst onveilig en buiten dat als het niet word opgelost is het einde verhaal van het evenement. En bovendien de angst dat ze terug komen volgend jaar.
Cookie-instellingen beheren