www.hvzeeland.nl

Duizend euro voor gouden tips Hrieps

Toegevoegd: 13-05-2019, 13.49 uur

Duizend euro voor gouden tips Hrieps
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Duizend euro en een toegangskaart voor de editie in 2020. Dat is de beloning die de organisatie van Hrieps Muziekfestival heeft uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de personen die betrokken waren bij de overval waarbij dit weekeinde tonnen van de organisatie werden buitgemaakt.

Toen het festival bij Grijpskerke ten einde was en al was gestart met de opruimwerkzaamheden drongen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur drie personen een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke binnen. Ze gooiden een ruit in en bedreigden de bewoonster. Zij moest vervolgens de gehele contante dagopbrengst van het festival afstaan. Het gaat om een geldbedrag dat in de tonnen loopt.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart maar de organisatie hoopt dat de in het vooruitzicht gestelde 1000 euro en toegangskaart wellicht bij kunnen dragen aan het oplossen van de zaak. "Weet je wie dit op hun geweten hebben, neem dan contact op met de politie", zo schrijft de organisatie op Facebook.

Dat zo'n groot geldbedrag buitgemaakt kon worden, brengt op social media veel reacties teweeg. Volgens de organisatie zijn er echter verschillende redenen waarom niet uitsluitend met pin betaald kon worden. Het gaat onder meer om de slechte mobiele dekking. Het binnengekomen contante geld kon ook niet direct naar een bank worden gebracht omdat bijvoorbeeld briefjes eerst platgemaakt moeten worden voordat ze kunnen worden afgestort.