Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nog geen zicht op daders overval Hrieps

Toegevoegd: 13-05-2019, 15.27 uur
De daders gingen er vandoor met een geldbedrag van enkele tonnen.
De daders gingen er vandoor met een geldbedrag van enkele tonnen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Ondanks diverse tips en afgelegde getuigenverklaringen heeft de politie nog altijd geen zicht op de daders van de gewapende overval waarbij zondag in Grijpskerke een groot deel van de opbrengst van muziekfestival Hrieps werd buitgemaakt.


Volgens de politie zijn tot nu toe acht getuigen gehoord. Tijdens een buurtonderzoek zijn tientallen adressen bezocht. Ook dit leverde informatie op over de daders. Verder zijn tot nu toe zeker vijftien tips bij de politie binnengekomen. Arrestaties zijn nog niet verricht maar de politie laat weten dat zij ook nog bezig is om informatie te verwerken.

”Wij danken alle mensen die tot nu toe informatie aan ons hebben doorgegeven. Wij merken dat de achterban van het evenement groot is en dat mensen zeer geshockeerd zijn. Zij zijn zeer bereid om ons te helpen om deze zaak op te lossen. Ik roep meer mensen op om informatie - hoe klein het ook lijkt te zijn - met de politie te delen. Het is een ingewikkeld onderzoek, maar wij zijn vast besloten deze zaak op te lossen”, zo laat de coördinator van het onderzoek in een persbericht weten.

Vanochtend meldde de festivalorganisatie overigens al dat zij een beloning van 1000 euro en een toegangskaart voor de editie in 2020 klaar hebben liggen voor degene die de gouden tip heeft.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (15-5-2019 om 02:21)
@peter. Idd naïef, maar ergens ook begrijpelijk. Het ging immers altijd goed zo. Maar er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om dit te voorkomen. B.v een geld transport bedrijf, kost ongeveer 2000 € maar dan ben je wel verzekerd. Ik hoop van harte dat ze daders plus buit kunnen pakken en dat dit geweldige evenement gewoon kan doorgaan
jo de la hi ti (14-5-2019 om 23:02)
misschien voortaan opbrengst verdelen over verschillende betrouwbare plekken?Dan hebben ze niet gelijk de hele pot tja je moet tegenwoordig vindingrijk zijn en zeker niet te goed van vertrouwen mij noemen ze al paranoide hihi ik laat zelfs niks meer in mn fietstas zitten behalve troep of oude slippers-schoenen jat ze maar en ik fiets alleen op mn mooie fiets op lange tochten en houd het goed in de gaten op walcheren een oude fiets pik maar!!!!!!Maar alle gekheid op een stokje tis gewoon van de gekke allemaal tja we leven niet meer in de jaren 70 helaas!Toch zijn veel mensen nog veel te goed van vertrouwen mijn tas??die neem ik zelfs mee naar de plee!!Ook als ik zogenaamd bij vrienden ben!Lekker paranoide he???
Jan de filatroop (14-5-2019 om 21:41)
Heel misschien zijn er dna sporen vastgesteld op de plaats van de overval??dan zou justitie toch een heel eind moeten komen zeker als het figuren zijn waarvan het dna bekend is bij het nederlands forensisch instituut
@Peter (14-5-2019 om 12:39)
naief ? wat moesten ze dan doen met het geld ? op het terrein laten liggen ? of naar de bank brengen die er niet is ? Vertel het eens even geef ons u wijzen raad
AD. (13-5-2019 om 17:46)
Dat dit is gepleegd door insiders lijkt mij duidelijk dus elke medewerker en vrijwilliger moet uit blijven kijken en in de gaten houden en bij grotere uitgaven van een persoon die dat anders nooit zou (kunnen ) doen direct aan de bel trekken want vroeg of laat moeten ze met het geld ergens heen zoals dure vacanties of een dure auto of keuken of wat dan ook en dat valt op net als medewerkers die al jaren meehelpen volgend jaar opeens niet meer meedoen. Wel is jammer dat nu iedereen gaat lopen kijken naar elkaar en zich afvraagd waar was jij op dat tijdstip. Ik hoop dat het goed komt en dat denk ik ook wel maar het zou zomaar een andere wending kunnen krijgen.
Peter (13-5-2019 om 15:53)
Wie wist wie de opbrengst mee naar huis zou nemen, de overval is zeker geen toevalstreffer, maar gehandeld met voorkennis. Hoe naief kan je zijn om zo'n groot bedrag thuis te bewaren.
Cookie-instellingen beheren