www.hvzeeland.nl

Nog geen zicht op daders overval Hrieps

Toegevoegd: 13-05-2019, 15.27 uur

Nog geen zicht op daders overval Hrieps
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Ondanks diverse tips en afgelegde getuigenverklaringen heeft de politie nog altijd geen zicht op de daders van de gewapende overval waarbij zondag in Grijpskerke een groot deel van de opbrengst van muziekfestival Hrieps werd buitgemaakt.

Volgens de politie zijn tot nu toe acht getuigen gehoord. Tijdens een buurtonderzoek zijn tientallen adressen bezocht. Ook dit leverde informatie op over de daders. Verder zijn tot nu toe zeker vijftien tips bij de politie binnengekomen. Arrestaties zijn nog niet verricht maar de politie laat weten dat zij ook nog bezig is om informatie te verwerken.

”Wij danken alle mensen die tot nu toe informatie aan ons hebben doorgegeven. Wij merken dat de achterban van het evenement groot is en dat mensen zeer geshockeerd zijn. Zij zijn zeer bereid om ons te helpen om deze zaak op te lossen. Ik roep meer mensen op om informatie - hoe klein het ook lijkt te zijn - met de politie te delen. Het is een ingewikkeld onderzoek, maar wij zijn vast besloten deze zaak op te lossen”, zo laat de coördinator van het onderzoek in een persbericht weten.

Vanochtend meldde de festivalorganisatie overigens al dat zij een beloning van 1000 euro en een toegangskaart voor de editie in 2020 klaar hebben liggen voor degene die de gouden tip heeft.