www.hvzeeland.nl

Drie jaar geëist vanwege overval pizzeria

Toegevoegd: 14-05-2019, 08.57 uur

Drie jaar geëist vanwege overval pizzeria
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een poging om Pizzeria Ali in Sint Maartensdijk te overvallen is maandag tegen de 25-jarige T. van der B. een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Zijn 17-jarige vriendin, die ook bij die overval betrokken was, zal zich later voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Het stel verbleef op 25 november 2018 in Bergen op Zoom en zat goed in de problemen. Zij had geld nodig om haar twee ratjes naar een dierenarts te kunnen brengen en hij had geen geld en vond dat hij 'er even uit moest'. In de verwachting dat ze in Sint Maartensdijk wel bij iemand een tijdje konden logeren gingen ze dan ook naar de vorige woonplaats van Van der B.

Ze kwamen terecht bij een vriend en hadden nog steeds geen geld. 'Dus' besloten de twee een winkel te overvallen die nog open was. Ze zetten een bivakmuts op, trokken handschoenen aan, Van der B. nam een groot mes mee en zijn vriendin nam een nep-machinegeweer mee.

Gewapend stapten ze de pizzeria aan de Kaaistraat binnen en binnen enkele ogenblikken was de overval afgelopen. Het meisje werd door het personeel overmeesterd en Van der B. nam de benen. Agenten herkenden hem op de camerabeelden en een dag later meldde hij zich bij de politie.

Uitspraak 27 mei.