Weerbericht:
Vrij zonnig, aanvankelijk enkele mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Nieuwe hoogwerker Zierikzee operationeel

Toegevoegd: 15-05-2019, 11.10 uur - Update: 15-05-2019, 14.00 uur
De nieuwe hoogwerker is sinds vanochtend inzetbaar.
De nieuwe hoogwerker is sinds vanochtend inzetbaar.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Na bijna een jaar lang oefenen is hij dan eindelijk echt inzetbaar: de hoogwerker van de brandweer in Zierikzee.

Het voertuig, dat het roepnummer 19-2859 heeft gekregen, is sinds woensdagochtend 08.00 uur inzetbaar om te werken tot 34 meter hoogte. En dat betekent een forse tijdswinst want tot nu toe had Zierikzee geen redvoertuig en was Schouwen-Duiveland aangewezen op de inzet van de ladderwagens uit Middelburg en Goes.

De nieuwe brandweerauto heeft een Volvo-basis. Bronto Skylift in Filand heeft de ruwbouw verzorgd en de verdere opbouw is verzorgd door Kenbri Fire Fighting uit Numansdorp. Sinds afgelopen zomer zijn 12 manschappen opgeleid om met het voertuig te mogen uitrukken. Inmiddels zijn de benodigde certificaten gehaald en is de hoogwerker volledig inzetbaar.

De officiële overdracht van het nieuwe voertuig door burgemeester Rabelink aan de post vindt plaats op zaterdag 22 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750