Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 109 km

Twee verdachte auto's gezien na overval Hrieps

Toegevoegd: 15-05-2019, 11.19 uur
Sporenonderzoek in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
Sporenonderzoek in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

GRIJPSKERKE - Na de overval waarbij dit weekeinde een groot deel van de omzet van festival Hrieps werd buitgemaakt zijn twee verdachte voertuigen gezien. Dat meldt de politie.


Een politiewoordvoerder meldt vanochtend dat uit analyse van de binnengekomen tips en afgelegde getuigenverslagen is gebleken dat de overvallers mogelijk twee auto's hebben gebruikt: een kleine witte auto en een grijze auto. "Van de witte auto is op dit moment alleen bekend dat het een klein model is. Het grijze voertuig is zeer waarschijnlijk een vierdeurs met geblindeerde ramen aan de achter- en zijkant. Deze voertuigen zijn kort na de overval in Grijpskerke en Oostkapelle gesignaleerd", zo laat de politie weten.

"De verdere vluchtroute van de daders is op dit moment niet bekend. Daarom doet de politie een beroep op particulieren én bedrijven op Walcheren, die bewakingsbeelden hebben en waarbij een deel van de openbare weg is opgenomen. Het gaat dan met name om die beelden, die in de nacht van de overval (zaterdag op zondag) tussen 02.00 en 04.00 uur zijn vastgelegd. Wanneer één van de hierboven genoemde voertuigen uw camera is gepasseerd, of misschien wel beiden, dan vragen wij u met klem om contact met ons op te nemen", aldus de politie.

Ruit
Toen het festival bij Grijpskerke ten einde was en al was gestart met de opruimwerkzaamheden drongen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur drie personen een woning aan de De Keijzerstraat in Grijpskerke binnen. Ze gooiden een ruit in en bedreigden de bewoonster. Zij moest vervolgens de gehele contante dagopbrengst van het festival afstaan. Het gaat om een geldbedrag dat in de tonnen loopt. De festivalorganisatie heeft 1.000 euro en een toegangskaart voor de editie in 2020 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren