www.hvzeeland.nl

Man opgepakt voor drugshandel Breskens

Toegevoegd: 15-05-2019, 14.06 uur

Man opgepakt voor drugshandel Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Een 28-jarige man uit Breskens is dinsdagavond in zijn woning aangehouden op verdenking van hennepteelt en drugshandel. Dat gebeurde dankzij een tipgever.

De gemeente verspreidde onlangs in Breskens huis-aan-huis een brief waarin bewoners werden opgeroepen om drugsoverlast te melden bij de politie. Hierop werd informatie doorgegeven over een persoon die vermoedelijk drugs zou dealen. Met een machtiging van de Rechter-commissaris werd gisterenavond de woning van deze 28-jarige man doorzocht.

In een kamertje op de bovenverdieping werd een kweektent zonder wietplanten aangetroffen. "De tent was echter wel klaar voor gebruik. Verder hebben we een hoeveelheid cocaïne en amfetamine en zakken met hennep in beslag genomen", zo vertelt de politie.

De man is voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. De kweekspullen en de drugs zijn vernietigd. De burgemeester is in kennis gesteld van de vondsten in de woning zodat deze een bestuurlijke maatregel kan toepassen op het pand.