Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Bootje omgeslagen op Veerse Meer

Toegevoegd: 16-05-2019, 09.59 uur
De KNRM heeft de vier teruggebracht naar de kant.
De KNRM heeft de vier teruggebracht naar de kant.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is woensdagavond opgeroepen nadat op het Veerse Meer een bootje was omgeslagen.

In de buurt van de VK3-boei nabij de Goudplaat bij Kamperland sloeg rond uur een huurvalk met vier personen aan boord om. Andere watersporters die in de buurt waren schoten direct te hulp. Ze drenkelingen werden uit het water gehaald, kregen warme dranken en droge kleding.

Nog voordat de KNRM ter plekke was, was ook het bootje al op sleeptouw genomen door het verhuurbedrijf. De reddingbootbemanning heeft nog wel de vier opvarenden teruggebracht naar de verhuurlocatie. De KNRM grijpt op Facebook het incident aan om het belang van zwem- of reddingsvesten en een goede waterkaart maar weer eens te benadrukken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (16-5-2019 om 10:32)
Tja. Ik herinner mij dat zeillessen zo n beetje begonnen met kapseizen en richten. Dit riekt naar autorijles met enkel gasgeven .. Wedstrijdklasse nota bene, door 2 man te zeilen en alles. Onverantwoord of gewoon stom?