Weerbericht:
Perioden met zon en een bui. Zondag meer buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlissinger ontslagen van rechtsvervolging

Toegevoegd: 16-05-2019, 15.51 uur
Vlissinger ontslagen van rechtsvervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 35-jarige Vlissinger R.S. die werd verdacht van bedreiging, vernieling en diefstal van een kinderfiets is donderdag door de rechtbank in Middelburg ontslagen van rechtsvervolging. Wel moet hij gedurende een jaar worden opgenomen een kliniek.

S.leed aan psychoses en daarvoor moest hij zijn medicijnen slikken. Zo niet, dan raakte hij in en psychose en ging er van alles mis. Zoals in oktober vorig jaar. In een horecagelegenheid in Goes liep hij rond met een flesje brandbare vloeistof, deed daarvan wat in een dopje en goot dat uit over een brandend waxinelichtje. Het gevolg was een steekvlam. Gelukkig bleef het daarbij.

Ook werden in Vlissingen enkele auto's en een autoruit door hem beschadigd en stal hij in Middelburg een kinderfietsje. Volgens de deskundigen verkeerde S. bij die delicten in een psychose en was hij volledig ontoerekeningsvatbaar geweest. Het vonnis was conform de eist va de officier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (17-5-2019 om 15:10)
En dan weer rond laten lopen. Tot hij straks in psychose iemand dood steekt. Waar gaan we toch naartoe in dit land
Mijn mening. (17-5-2019 om 00:17)
Wereld op z'n kop, in een strafkamp er mee.
Ab Risseeuw (16-5-2019 om 17:06)
Een jaar in een instelling, twee maanden met proefverlof en na 4 maanden klaar. Hij betert zijn leven! En de schade zoek het maar uit hoor autobezitter!!!