Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Alarm voor wandelaar op zandplaat Renesse

Toegevoegd: 17-05-2019, 10.42 uur
Alarm voor wandelaar op zandplaat Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Diverse hulpverleners zijn vanochtend uitgerukt nadat was gemeld dat er iemand op de zandplaat bij het Watergat in Renesse dreigde ingesloten te worden door het opkomende water.


De Kustwacht alarmeerde rond 10.00 uur de bemanning van de reddingboot Baron van Lynden van het KNRM-station Ouddorp. Ook de politie werd ingeschakeld. Enige tijd later werd ook nog een helikopter van de Kustwacht opgeroepen. Rond 10.35 uur kwam het bericht dat de persoon in kwestie inmiddels veilig op het strand was. Hierop kon de actie worden beëindigd.

De Verklikkerplaat nabij het Verklikkerstrand (tussen Nieuw-Haamstede en Renesse) is een gevaarlijke plaat bij opkomend water. De Verklikkerplaat maakt bij laagwater contact met het strand, waardoor je de plaat kan oplopen. Op het moment dat het vloed wordt, word je verrast door het snelle opkomende water, waardoor je de zandplaat niet meer afkan. De gemeente heeft daarom een groot waarschuwingsbord geplaatst maar dat blijkt niet voldoende.

Bij de zogeheten zandplaat zijn de afgelopen jaren namelijk al vaker mensen in problemen gekomen door het opkomende tij. Afgelopen maart ging het echt goed mis. Vier personen werden toen ingesloten op de plaat en raakten te water. Een vrouw en een meisje moesten worden gereanimeerd. De vrouw overleefde het incident niet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (19-5-2019 om 12:44)
Gewoon je gezond verstand gebruiken en verder kijken dan je neus lang is. En als er iets fout gaat is het heel erg jammer en soms zelfs tragisch maar als je op deze manier alles gaat verbieden is het einde zoek. Die (schijn)veiligheid die sommige mensen eisen bestaat niet........ Gezond verstand is de oplossing, maar lijkt minder en minder gebruikt te worden.
Moeder (17-5-2019 om 16:15)
Ik zeg: verbieden... waarschuwen alléén is schijnbaar niet genoeg...
Ap (17-5-2019 om 12:20)
Rekening naar deze persoon aub. Ik wens niet via mijn belastinggeld mee te betalen aan dit soort reddingsacties voor personen die willens en wetens alle borden negeren. Eigen verantwoording dan dus ook zelf op de blaren zitten
Herman (17-5-2019 om 11:55)
Toen wij op vakantie waren bezochten wij het Franse eiland Nourmoutier. Dit was vroeger alleen bereikbaar via een enkele kilometers verharde weg over de zandbanken. Om de paar honderd meter stonden houtenpalen met klimsporten zodat je daarin kon klimmen als het opkomende water je te snel af was. Zijn de Fransen zoveel slimmer? Hier weet men maar geen oplossing te bedenken.