Ouderen opgelicht door messenslijper

Toegevoegd: 17-05-2019, 11.13 uur - Update: 17-05-2019, 15.42 uur

Ouderen opgelicht door messenslijper
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een zogeheten scharensliep die zijn klanten oplicht. De afgelopen weken werden zeker drie personen in onze provincie het slachtoffer van iemand die langs de deuren ging om scharen en messen te slijpen maar uiteindelijk zijn klanten dupeerde.

Volgens de politie werd in Axel bijvoorbeeld de afspraak gemaakt dat voor 7,50 euro twee messen geslepen zouden worden. Toen de scharensliep klaar was, bleken de kosten opeens 7,50 euro per mes te zijn. Uiteindelijk gaf de man zelfs geen wisselgeld meer terug en ging deze er vandoor met een briefje van 50 euro.

In Goes was de afspraak dat de scharensliep voor 9,95 euro enkele messen en een schaar zou slijpen. Maar bij aflevering was het bedrag bijna vertienvoudigd naar 92,50 euro. Het oudere echtpaar dat de opdracht had gegeven werd dusdanig geïmponeerd dat ze het geld toch maar betaalden.

"Tot slot betaalde in Middelburg een dame 200 euro voor het slijpen van enkele messen, veel te veel natuurlijk. In alle zaken bleek dat de messen en scharen slecht of helemaal niet geslepen waren. Er is een vaag signalement van de mogelijke verdachte wat op sommige punten overeenkomt. Het zou gaan om een forse man met een kaal hoofd. Hij zou in een donkerkleurige auto kunnen rijden", zo zegt de politie.

De politie raadt mensen aan om niet zomaar scharen en messen te laten slijpen. "Een keiharde waarschuwing voor oudere mensen: laat niet uw scharen of messen slijpen door iemand die aan de deur komt en die u niet kent. De kans dat u opgelicht wordt is heel erg groot", aldus de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henny (21-5-2019 om 20:36)
Die was vorig jaar hier ook actief op kwadendamme
aan de deur wordt... (21-5-2019 om 16:41)
sterker nog, het afnemen van diensten waarvan men kan aannemen dat er geen belasting over wordt betaald is faciliteren en afnemen van zwartwerk, wat gewoon strafbaar is. maar wat ik niet snap is als ik zo iemand zie bel ik gelijk de politie, maar blijkbaar heeft deze sliep erg veel geluk en had hij nergens anders aangebeld dan bij zijn slachtoffers want niemand had gebeld ? regel 1, mensen die aan je deur komen en het over geld hebben zijn foute lui...regel 2, kijk eerst wie het is voordat je open doet, en vraag wat ze moeten. geen afspraak, geen bekende, geen idee wat ze komen doen ? niet opendoen en wegsturen en zeggen dat je de politie nu aan het bellen bent en dat je foto's/video opnames maakt. regel 3, waarschuw je buren en kennissen.
Peter (21-5-2019 om 14:35)
Ik heb enige tijd geleden op verzoek van schoonmoeder op leeftijd de voordeurbel afgesloten vanwege aanbellen om vaak zinloze redenen. Misschien een optie voor meerdere familie of mantelzorgers. Zelf heb ik al zeer lange tijd geen voordeurbel meer, bekenden kunnen telefonisch laten weten als ze langs komen.
Anoniempje (18-5-2019 om 10:14)
Grootste mes pakken en gelijk neersteken, die messenslijperd hahaha wat een discussie hiero béste mensen allemaal iedereen begrijpt wel wat je moet doen dan Nee sticker plakken einde oefening!;))
Zeeuw (17-5-2019 om 16:40)
En pas ook goed op voor die keurig nette verkopers van de Delta die met valse beloftes je een energie contract proberen aan te smeren .
Claudia (17-5-2019 om 16:33)
In Kloosterzande zijn zij afgelopen jaar ook geweest. Helaas zijn hier ook mensen opgelicht. Vooral in bejaarde woningen.