Weerbericht:
Vrijwel overal droog en af en toe zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Gevluchte automobilist achtervolgd in tractor

Toegevoegd: 17-05-2019, 17.25 uur
Het ongeluk gebeurde gisteren op de Willem Hendrikstraat.
Het ongeluk gebeurde gisteren op de Willem Hendrikstraat.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GRAAUW - Niet alleen een politiewagen maar ook een tractor en een brandweerwagen werden ingezet om de persoon aan te kunnen houden die gisterenavond wegvluchtte na een eenzijdig verkeersongeluk op de Willem Hendrikstraat in Graauw.


Bij de hulpdiensten kwam rond 18.15 uur de melding binnen dat een auto te water was geraakt. De melder gaf al snel door dat de gewonde bestuurder uit het voertuig was en het op een lopen had gezet. Ook werd doorgegeven dat de automobilist mogelijk dronken was.

Toen de politie arriveerde, zagen ze de verdachte in de verte rennen. De agenten charterden een boer met zijn tractor om de achtervolging over de akkers in te kunnen zetten. Toen de verdachte de sloot overstak moest de achtervolging met de tractor worden gestaakt.

Pepperspray
Een agente probeerde vervolgens met een surveillanceauto bij de man te kunnen komen. De andere agent sprong in een brandweerauto en zette op die wijze de achtervolging in. Uiteindelijk is de verdachte, een 55-jarige Belg, met behulp van enkele brandweerlieden en gebruik van pepperspray aangehouden.

Ambulancemedewerkers konden de man ter plekke behandelen. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed. De boer gaat schade claimen bij de verdachte omdat door de actie zijn gewassen zijn vertrapt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750