Visstroper onder invloed en zonder rijbewijs

Toegevoegd: 19-05-2019, 12.25 uur

Visstroper onder invloed en zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Op de Philipsdam bij Bruinisse is zaterdagavond een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van het overtreden van de Visserijwet. Hij bleek ook onder invloed in een auto te hebben gereden zonder dat hij een geldig rijbewijs had.

Politiemensen van team Milieu en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) postten zaterdagavond om visstropers te kunnen betrappen. Kort na 22.30 uur zagen ze de 29-jarige man. Hij zou met een aantal fuiken hebben geprobeerd om paling te vangen.

De wetsdienaars constateerden dat in de vier fuiken die de man bij zich had in totaal acht palingen zaten met een totaalgewicht van 5,6 kilo. De vissen zijn vrijgelaten en de fuiken zijn in beslag genomen. De fuiken worden volgens de politie binnenkort vernietigd.

De verdachte heeft een verklaring afgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Op het bureau bleek ook nog dat de man met een auto naar de fuiken was gereden, terwijl hij helemaal geen auto mocht rijden. Zijn rijbewijs was namelijk ongeldig verklaard. Bovendien had hij teveel gedronken Ook voor deze feiten werd proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (19-5-2019 om 14:12)
Dure paling!!
Tom Helgers (19-5-2019 om 13:51)
Goed werk hoor!
KeeK (19-5-2019 om 13:42)
3 bekeuringen rijker ging hij met zijn eigen auto zonder rijbewijs dus weer naar huis en morgen staat hij er weer... Jammer ik snap Politie wel wil straffen maar ja ook agenten zijn gebonden aan onze slappe regels hier.. 1000 uur werkstraf, auto in beslag, rijbewijs voorgoed ongeldig verklaren en alle proceskosten laten betalen inclusief uurloon van oom agent !
Anoniempje (19-5-2019 om 12:57)
Voordeel dat deze Visser "onder invloed was" geen rijbewijs had, kunnen ze deze ook niet van hem of haar afpakken!!;)) elk nadeel heeft ook eenn voordeel en nu weer naar de Mac.