Zeilboot aan de grond op Veerse Meer

Toegevoegd: 19-05-2019, 18.20 uur

De KNRM heeft het zeiljacht losgetrokken.
De KNRM heeft het zeiljacht losgetrokken.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KATS - Op het Veerse Meer bij Kats is zondagmiddag een zeilboot aan de grond gelopen. De KNRM-reddingboot Oranje schoot te hulp.

De redders van het KNRM-station Veere werden rond 12.40 uur opgeroepen nadat het zeiljacht tussen Kortgene en Wilhelminadorp vast was komen te zitten nabij de VM-8 boei.

Nadat een opstapper aan boord was gegaan heeft de reddingboot de zeilboot losgetrokken. De watersporters konden hierna zelfstandig hun weg vervolgen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (20-5-2019 om 08:50)
Ik snap de schipper.Zeker als je onbekend ben.Het is verwarrend. Hij wilde naar de Schelphoekplaat varen vanaf de Zandkreeksluis.,dus richting zee en gedacht hebben de Rode boei VM8 rechts houden .Maar op het Veersemeer is het andersom.Er is geen doorgang naar de zee. Schipper had op de Kaart kunnen zien dat de Groene boeien rechts lagen die hij links had moeten houden. Dan had hij altijd in de vaargeul gebleven. Het gebeurt wel erg vaak op het Veersemeer.
Wallie (19-5-2019 om 22:34)
Hoe zat het ook alweer....rood rechts toch?