Weerbericht:
Vrij veel bewolking en lokaal een bui, woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 82 km

Duikers in problemen bij Zierikzee

Toegevoegd: 19-05-2019, 18.26 uur - Update: 19-05-2019, 19.24 uur
De snelle politieboot P179 heeft de duikers aan boord genomen.
De snelle politieboot P179 heeft de duikers aan boord genomen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In de Oosterschelde bij Zierikzee zijn zondag aan het einde van de middag twee duikers in problemen gekomen.


Over de duikers werd even na 17.05 uur alarm geslagen. Een Engels zeiljacht lag naast twee afgedreven duikers maar kreeg deze niet zelf aan boord. De KNRM-reddingboot Fred van het station Neeltje Jans werd na de melding direct opgeroepen. De snelle politieboot P179 heeft de duikers aan boord genomen. De twee waren bij bewustzijn en aanspreekbaar maar hadden wel medische hulp nodig. Daarom werd de ambulancedienst gewaarschuwd.

Met het patrouillebootje van de politie konden de duikers snel naar haven De Val aan de voet van de Zeelandbrug worden gebracht. Binnen een kwartier arriveerde de politieboot bij het haventje naast de Weg naar de Val (N256). Hier kwam ook de ambulancedienst naar toe. De inzet van de KNRM-reddingboot bleek niet meer nodig. Volgens de politie zijn de beide duikers naar het ziekenhuis gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750