Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Bestuurder crasht na achtervolging door politie

Toegevoegd: 21-05-2019, 09.41 uur
Bestuurder crasht na achtervolging door politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

IJZENDIJKE - Maandagavond rond 21.05 uur zijn na een achtervolging in IJzendijke twee mannen uit Etten-Leur aangehouden op verdenking van drugshandel.

Tijdens een snelheidscontrole met een lasergun op de N61 bij Hoek wordt de bestuurder betrapt op een snelheidsovertreding van 58 km/u. Een motoragent geeft hierna een volgteken richting de bestuurder. Deze is echter niet van zins om hieraan gevolg te geven en gaat er als een haas van door.

Direct zet de motoragent de achtervolging in, waarbij met hoge snelheid wordt gereden. Op de Watervlietseweg raakt de bestuurder de macht over het stuur kwijt en zijn voertuig komt tot stilstand tegen een lantarenpaal.

De 25-jarige bestuurder en de 32-jarige bijrijder zijn na hun dolle actie niet gewond geraakt. In het voertuig ligt een plastic zak met daarin 850 gram hennep. Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en de auto en de drugs zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750